Asil Çelik Orhangazi'ye meslek yüksek okulu yapacak

Bursa’da faaliyet gösteren Asil Çelik firması Orhangazi ilçesine yapacağı meslek yüksek okulun protokolü valilikte düzenlenen törenle imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Asil Çelik Orhangazi'ye meslek yüksek okulu yapacak

Bursa’da faaliyet gösteren Asil Çelik firması Orhangazi ilçesine yapacağı meslek yüksek okulun protokolü valilikte düzenlenen törenle imzalandı.

Orhangazi ilçesinde yapılacak ve yaklaşık 15 milyon liraya mal olması beklenen kampusün ilk etabı olan 6 milyon 270 bin 500 liraya mal olacak bölümün protokolü Bursa Valiliği ile Asil Çelik firma yetkilileri arasında imzalandı. Protokol törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu başta olmak üzere, Asil Çelik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pektaş, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Milletvekili İsmail Aydın, Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Yerköy Belediye Başkanı İsmail Akoğlu ve davetliler katıldı.

Orhangazi Meslek Yüksek Okulu kampusünün protokolü imzalanan birinci etabında; iki adet eğitim bloğu, atölyeler, yemekhane, kafeterya ve idari bina yer alacak. İkinci etabında ise; iki eğitim bloğu ve idari bina bulunacak. Üçüncü etabında da; kapalı spor salonu, konferans salonu ve yurtlar yer alacak.

Öncelikle olarak birinci etapta bulunan binaların yapılması planlanırken, yapının inşaat alanın, yapı sınıfı ve yaklaşık maliyetleri inşaat genel giderleri ile yüzde 25 yüklenici karı dahil edildiğinde 6 milyon 270 bin 500 lira olarak belirlendi. Tüm etapların yaklaşık maliyeti birinci etap da dahil olmak üzere yaklaşık 14 milyon 736 TL. olarak belirlendi. Orhangazi’de faaliyet gösteren Asil Çelik San. ve Tic. A..Ş üniversitenin inşaatının birinci etabını üstlendi.

2014-2015’E YETİŞECEK

Protokol töreninde konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Orhangazi ilçesinde bulunan ilçe eşrafının gayretleri ile bir kampus fikri oluştuğunun altını çizerken, “İşin tamamı 15 milyona yakın. Bu gün Asil Çelik ve İbrahim beyle ilk bölümün protokolünü imzalıyoruz.” dedi. Bu günün Bursa ve Orhangazi için güzel bir gün olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, “Orhangazi’de gerçekten bir yüksek okul bina ve binalarına ihtiyaç var. Bu ihtiyaçların bir kısmını bugün Asil Çelik ile yapacağımız protokol ile Asil Çelik gidermiş olacak. Burası 2014-2015 yılına yetişirse inşallah gençlerimizi burada iyi bir eğitim ortamına kavuşturmuş oluruz.” şeklinde konuştu.

Asil Çelik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Pektaş da, sanayinin ekonomiye katkısı yanında bulunduğu bölge ve ülkenin sosyal ve kültürel gelişimine de katkıda bulunması gerektiğinin altını çizerek, Asil Çelik olarak bu çerçevede adım attıklarını söyledi.

Bu okulun bütün inşaatını kendilerinin yapacağını anlatan İbrahim Pektaş, “Bizim yaşadığımız en önemli sıkıntılardan birisi teknik eleman bulamıyoruz. Bu gelişmiş ülkelerde üniversite sanayi işbirliği devam ediyor. Buralarda da o tür işbirliğinin olması gerekir. Biz de Asil Çelik olarak buna hazırız. Bu vesile ile bu okul ülkemize, Orhangazililere ve Bursa’ya hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

BİNA TAMAMLANDIĞINAD 3 BİN ÖĞRENCİ OKUYACAK

Rektör Kamil Dilek UÜ’nün her ilçede meslek yüksek okulunun bulunduğunu belirterek, “Ancak bu ilçeler arasında şartları en kötü olan ilçemiz Orhangazi idi. Gerçekten de acil sorunları da vardı. Bu sorunu sizlerin de desteği ile hızla çözeceğiz. Bir yıl içinde 10 bin metrekarelik bir alan, bir yılda inşallah tamamlanacak. Şu anda 750 öğrencimiz var. Bu tesis bir yılda tamamlandığında biz burada hemen hemen 3 bine yakın öğrenciyi ağırlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar