Aşık Mahzuni anıldı

12 yıl önce 17 Mayıs 2002'de Almanya’nın Köln şehrinde hayata gözlerini yuman Aşık Mahzuni Şerif, Narlıdere’de heykeli başında anıldı. Narlıdere Belediyesi'nin Mahzuni Şerif adına Çatalkaya Mahallesi'nde yaptığı parkta toplanan sevenleri,...

Google Haberlere Abone ol
Aşık Mahzuni anıldı

12 yıl önce 17 Mayıs 2002'de Almanya’nın Köln şehrinde hayata gözlerini yuman Aşık Mahzuni Şerif, Narlıdere’de heykeli başında anıldı.

Narlıdere Belediyesi'nin Mahzuni Şerif adına Çatalkaya Mahallesi'nde yaptığı parkta toplanan sevenleri, Soma'da hayatlarını kaybeden madenciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan, saygı duruşundan sonra yaptığı konuşmada; her yıl Narlıdere Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Mahzuni Şerifi anma programı için bir araya geldiklerini hatırlattı. Aslan “Mayıs ayı bu ülke için karanlık bir ay, acıların tarifsiz bir şekilde yaşandığı bir ay. Mayıs ayında Denizleri, Mahzuni babaları, İbrahimleri ve son olarak da Soma'daki canları kaybettik.” dedi.

Aşık Mahzuni’nin Narlıdere’deki heykeli başında yapılan törende konuşan Narlıdere Belediye Başkan Abdül Batur ise, şunları söyledi: “Her yıl ünlü ozanın adına düzenlediğimiz beste yarışmasını, seçimlere denk gelmesinden dolayı gerçekleştiremedik. Türkiye tarihinin en büyük maden kazasının gerçekleştiği Soma hepimizi çok derinden üzdü. Katliam gibi gerçekleşen bu kaza için sorumluların söyledikleri sözler kanımızı dondurdu. Yüzlerce ocağa ateş düşüren, çocukları babalarından ve geleceklerinden edenler hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği mazeretler öne sürerek zaten üzgün olan aileleri daha da derinden yaralamışlardır. Mahzuni baba bugün yaşasaydı, bu üzücü olayı en önde kınayan o olurdu. Somalı madencilerin ve ailelerinin acılarını dizeleri ile gelecek kuşaklara aktarırdı.”

Konuşmaların ardından katılımcılar, hep birlikte Mahzuni Şerif heykeline kırmızı karanfil bıraktı.

Anma törenine Narlıdere Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, meclis üyeleri, muhtarlar ve Narlıdereliler katıldı.

CİHAN

Yorumlar