Aşık Ahmet'in dramı yürek burkuyor

Osmaniye'de bir barakada yalnız yaşayan aşıklık geleneğinin temsilcilerinden Ahmet Ödül, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Google Haberlere Abone ol
Aşık Ahmet'in dramı yürek burkuyor

Cengiztopel Mahallesi'nde bir barakada yalnız yaşayan 59 yaşındaki Ahmet Ödül, 5 sene öncelikle babasını, daha sonra annesini kaybetti. Eşinden ayrıldıktan sonra da elektrik çarpması neticesinde oğlunu kaybeden Ahmet Ödül, babasından kalma evde yalnız yaşıyor. Küçük yaşından buyana şiir yazan ve alanda "Aşık Ahmet" şekilde tanınan Ödül, kendisine uzanacak bir katkı eli bekliyor. 

Bazı hastalıklarından ötürü çalışamadığını söz eden Ahmet Ödül, "Daha öncelikle Kadirli Kaymakamlığı’na, Kadirli Belediyesi’ne katkı için başvurdum. Ancak kimseden bir katkı göremedim. Yağmur yağdığında evim akıyor. Yiyecek bir lokma ekmeğim yok. Kadirli çarşı merkezinde bir lokanta sahibi bu durumuma üzülerek öğle ve gece olunca yemeğimi veriyor” biçiminde konuştu. 

Bugüne kadar yazılmış bulunan yüzlerce şiiri olduğunu belirten Ahmet Ödül, en kocaman hayalinin şiirlerini bir kitapta toplamak olduğunu söyledi. Ödül, “Ancak şartlar buna olanak vermedi. Şiirlerimi bir kitapta toplayamadım. Şu günlerde dahi şiir yazmaya devam ediyorum“ dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar