ASİAD: Türk okulları, Türkiye'nin başarısı

Gana’ya giden Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Makina Otomotiv Komitesi üyeleri, burada Türk bayrağı ve Türkçe konuşan insanları görmekten çok mutlu olduklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
ASİAD: Türk okulları, Türkiye'nin başarısı

Gana’ya giden Aydın Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Makina Otomotiv Komitesi üyeleri, burada Türk bayrağı ve Türkçe konuşan insanları görmekten çok mutlu olduklarını belirtti. Bu okulları bulundukları ülkelerde herkesin savunduğunu ve takdir ettiğini söyleyen işadamları, en kısa zamanda yine buraları ziyaret etmek istiyor.

ASİAD ve Türk-Gana İşadamları Derneği (TUDEC) işbirliğiyle yapılan ziyarette işadamlarıyla görüşüldü ve Türk okulları gezildi. Konuyla ilgili bilgi veren Makine Otomotiv Komitesi Üyesi Başkanı Necdet Büger, “Afrika’nın o bölgesinde Türk bayrağının dalgalanmasını görmek, Türkçe konuşanları görmek, Türk öğretmenlerin çabalarıyla oluşan o manzarayı görmek bizi çok etkiledi. Bu, Türkiye’nin bir başarısı. Bu tamamıyla özveriyle, gönüllü olarak yapılabilecek işler. Bu yapılan hizmetler güzel. Bu çocukların hepsi güzel ve tertemiz. Keşke daha da çok olsa. Türk okulları bulundukları ülkede çok başarılı ve çok seviliyorlar. Yine oralara gitmek isterim. Bu ülkede hiç kimsenin Türk okullarına bakış açısında sıkıntı görmedim. Türkiye’de Türk okullarına karşı oluşturulmak istenen olumsuz hava oralarda yok.” dedi.

Gana ziyaretine ASİAD Makine Otomotiv Komitesi üyeleri Necdet Büger, Zihni Sadegönül, Bülent Acar, Nural Özçöllü, Onur Güleç ve Ahmet Çakıroğlu da katıldı. Üyelerinin değişen ve gelişen dünyayı tanıması ve iş imkanlarını görmesi açısında bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirten ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Menzilci de yıl içinde üyelerinin çeşitli ülkeleri görmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar