'Asgari ücretli 17 yıl önce maaşıyla 42 tüp, şimdi 10 tüp alabiliyor'

Saadet Partisi (SP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Haşim Özçelik, Refah Partisi ile insanların belediyecilik hizmeti ve refah bulduğunu hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
'Asgari ücretli 17 yıl önce maaşıyla 42 tüp, şimdi 10 tüp alabiliyor'

Saadet Partisi (SP) Kayseri Büyükşehir Belediye başkan adayı Haşim Özçelik, Refah Partisi ile insanların belediyecilik hizmeti ve refah bulduğunu hatırlattı. 17 yıl önce Refah Partisi’nin sağladığı imkanları aktaran Özçelik, “Bizim birinci parti olduğumuz dönemde asgari ücretli insanımız maaşıyla 42 adet mutfak tüpü alıyordu. Şimdi 10 mutfak tüpünü zor alabiliyor” dedi.

SP Büyükşehir Belediye başkan adayı Haşim Özçelik, Melikgazi Belediye başkan adayı Nuh Tosun, Kocasinan Belediye başkan adayı Erhan Arıcı ve Saadet Partisi il teşkilatı organize sanayi bölgesi fabrika işçilerine ziyarette bulundu. İşçilerin sorunları dinleyen belediye başkan adayları seçilmeleri taktirde sorunlarına acil çözümler bulacaklarını söyledi.

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye başkan adayı Haşim Özçelik “Milli Görüş bu işin çitasını yükseltti ve yaşanabilir şehirlerin oluşması için tüm mücadelesini verdi. Bizden önce belediyecilik denilince 3 ‘Ç’ akla gelirdi. Bunlar çöp, çukur, çamurdu. Partizanlık vardı. Adam kayırma vardı. Bizimle beraber daha şeffaf ve daha yaşanabilir şehirler imar ettik. Yaşanabilir şehirlerin imar edilmesinden sonra ne oldu. Halkımız bizim dürüst, adil, şeffaf çalışmalarımızı görüp 95’de ki genel seçimlerde Türkiye’nin 1. Partisi yaptı Refah Partimiz'le de insanımızın yüzü güldü” dedi.

Büyükşehir başkan adayı Özçelik, “O günden bu güne 17 yıl geçti. O günlerde doğan kardeşler şimdi o hizmetlerimizi hatırlamayabilirler. Eski abiler hatırlıyorlardır. İşçinin, çiftçinin, memurun tüm milletimizin cebine nasıl para girdiğini gördü. Mesela bir örnek verecek olursak bir tane asgari ücretli maaşıyla 42 tane mutfak tüpü alabiliyordu fakat şimdi bir asgari ücretle 10 tane tüp alınabiliyor.” şeklinde konuştu.

Özçelik, “Bazıları şunu diyor çalıyorlar ama çalışıyorlar. Biz diyoruz ki bu söz doğru değil. Örnek verecek olursak sizler burada çalışıyorsunuz. Allah güç kuvvet versin ama bir arkadaş burada bir şey çalsa çalıştırır mı fabrika sahibi bu kişiyi. Dolayısıyla siz ülkeyi ve belediyeyi böyle birine teslim eder misiniz? Etmezsiniz. Bu nedenle 30 Mart bir milat olacak bu nedenle biz geçmişi temiz rahat ve rüşvet alanda verende melundur hadisini belediyenin kapısına asan bir zihniyet olarak sizlerin oylarınıza talibim.” dedi.

Kocasinan Belediye başkan adayı Erhan Arıcı da, “Hangi bölgede yaşıyorsak yaşayalım. Şehrin ve belediyenin imkanlarının herkese adil olarak gittiği hak ettiği hizmeti alabildiği bir belediyecilik anlayışı için biz yola çıktık” diyen Arıcı “Bizim amacımız biz belediye başkanı seçilip işgal ettiğimiz o koltuğun forsunu kullanmak değil. Milleti idare etmek gibi de bir hırsımız yok. Biz diyoruz ki milletimizle el ele verelim hep beraber yaşanacak yerlerin nedir problemi tespit edelim ve hep beraberde çözelim inşallah. Dolayısıyla herkese adil ve ilkeli bir belediyecilik anlayışıyla Saadet Partisine dua ve desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar