Asgari ücret işverenlere pahalıya mal olacak

Almanya’da halen tartışılan genel bir asgari ücret uygulamasının işverenlere pahalıya mal olacağı bildirildi. Bild gazetesinde yer alan habere göre çalışanlara ödenecek saati 8,5 Euro’ya karşılık işverenlerin cebinden toplamda saat...

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret işverenlere pahalıya mal olacak

Almanya’da halen tartışılan genel bir asgari ücret uygulamasının işverenlere pahalıya mal olacağı bildirildi. Bild gazetesinde yer alan habere göre çalışanlara ödenecek saati 8,5 Euro’ya karşılık işverenlerin cebinden toplamda saat başına 9,6 Euro çıkacak.

Konuyla ilgili rakamları aktaran gazete ayrıca asgari ücretle ilgili denetimler için istihdam edilecek ilave memurlar nedeniyle de yıllık harcama yapılacağını belirtti.

Buna göre gümrük daireleri işverenlerin bu yasaya uyup uymadığını denetlemek için ilave personel almak zorunda kalacak. Bu personellerin giderleri ise Federal Maliye Bakanlığı’ndan karşılanacak.

Bakanlık çevrelerinden aktarılan bilgilere göre denetim için harcanacak toplam yıllık miktar ise 80 milyon Euro’yu bulacak.

Almanya’da bazı branşlar istisna tutulmak şartıyla genel bir asgari ücret yasası öngörülüyor. Konuya ilişkin bir kanun tasarısı perşembe günü Federal Meclis’te oylanacak.

Ancak sendikalar sürekli olarak kanun kapsamı dışında tutulan meslek grupları nedeniyle kanunun zaten önemini yitirdiği görüşünü savunuyor. CİHAN

Yorumlar