'Aşevleri önünde insanlarımız rencide edilmeyecek'

MHP Kayseri Melikgazi Belediye başkan adayı Kamil Karamete, aşevleri önünde yemek kuyruğuna giren ihtiyaç sahibi ailelerin rencide edildiğini ve onurlarıyla oynandığını dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Aşevleri önünde insanlarımız rencide edilmeyecek'

MHP Kayseri Melikgazi Belediye başkan adayı Kamil Karamete, aşevleri önünde yemek kuyruğuna giren ihtiyaç sahibi ailelerin rencide edildiğini ve onurlarıyla oynandığını dile getirdi. Karamete, aşevleri önündeki bu rencide edici tabloyu kaldıracaklarını ve aşevinden yemek alan, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelerin evlerine aylık düzenli iaşeler verileceğini belirtti.

Kayseri’de ihtiyaç sahibi ailelerin bulunduğunu ve bunların tespiti ile ilgili de sorunlar yaşandığını aktaran Kamil Karamete, ihtiyaç sahibi ailelerin özellikle aşevleri önünde rencide edilecek şekilde uzun kuyrukta bekletilmesinin doğru olmadığını anlattı. Karamete, “İnsanlarımız ellerinde yemek kaplarıyla yemek alabilmek için bekletiliyor. Bu insan onuruna yakışmayan insanı rencide eden bir durum. Biz buna karşıyız. Şehrimiz için birçok önemli projelerimiz var ve bu projeler arasında aşevlerinin kaldırılması var. Kaldırılıyor ama yerine daha insanca, insan onuru rencide edilmeyecek yardımlar yapılacak. Aşevlerinden yemek alan insanlarımızın evlerine, aile nüfusu da dikkate alınarak düzenli her ay iaşeleri sağlanacak. Evde kaynayan kazan, evde pişen aş daha bereketlidir ve insanlarımız bunun mutluluğunu yaşayacaktır. Evde kaynayan aş aile fertlerini daha mutlu edecektir. Ocakların tütmesi her yönüyle bereket, mutluluk, sevinç ve ailenin huzur bulmasıdır. Biz bunu hayata geçireceğiz. Yine ev kadınlarımıza yönelik onları iş sahibi olmalarını, yaptıklarını kazanca çevirecekleri farklı birçok projemiz var. Bu sayede kadınlarımızda ev ekonomilerine önemli miktarda katkı sağlayacaktır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar