Aşevine gelemeyen yaşlıların yemeği evine götürülüyor

Kayseri Melikgazi Belediyesi Aşevi, kar ve soğuk hava nedeniyle aşevlerinden yemek almaya gelemeyenleri unutmadı.

Google Haberlere Abone ol
Aşevine gelemeyen yaşlıların yemeği evine götürülüyor

Kayseri Melikgazi Belediyesi Aşevi, kar ve soğuk hava nedeniyle aşevlerinden yemek almaya gelemeyenleri unutmadı. Belediye, bu kişilerin yemeklerini evlerine kadar götürdü.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2 gündür ilçede yağan kardan dolayı evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerine sıcak aş götürüldüğünü bildirdi. Melikgazi Belediyesi'nce ilçenin beş ayrı yerinde bulunan aşevlerinden günlük sıcak yemek alanlara yardımcı olunduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, özellikle yoğun kar yağışında yaşlı ve engelli olanlar vatandaşların yemek almada zorlandıklarının tespit edildiğini belirtti.

Başkan Büyükkılıç, aşevlerinde sıcak yemek ve ekmek dağıtımı hizmetlerini kar kış demeden sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: “Melikgazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile toplumda birlik ve beraberlik ilkesi kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Yapılan bu yardımlar ile toplumda bir bakıma sosyal belediyecilik hizmeti ile sosyal dengeyi sağlıyoruz. Zaten inancımız ve Anadolu kültürümüz de bunu gerektirmektedir. İki gündür yağan yoğun kardan dolayı aşevine gelip yemeği alan vatandaşlarımız şimdi gelemiyor. Özellikle yaşlı ve hasta olanlar bu hizmetten mahrum oluyor, dolayısı ile mağdur oluyorlar. Bizler de sosyal devlet ve belediyecilik anlayışına göre onları mağdur etmemek amacıyla evlerine sıcak aşlarını gönderiyoruz. Bu soğuk kış ayında Melikgazi Belediyesi olarak sıcak aş vermenin duygusu içerisinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz.” CİHAN

Yorumlar