Aselsan'a 157 milyon dolarlık yatırım

Ankara Gölbaşı'nda 157 milyon doları yatırım yapılarak kurulan tesiste; yeni Türkiye'nin gücü ortaya çıkarılacak.

Google Haberlere Abone ol
Aselsan'a 157 milyon dolarlık yatırım

Ankara Gölbaşı'nda 157 milyon doları yatırım yapılarak kurulan tesiste; kara, hava, deniz, feza ve insansız platformlar için radar ve elektronik savaş sistemlerine yönelik faaliyetler yürütülecek. Tesis 75 bin m2 kapalı olmak üzere yekün 350 bin m2 piyasa üstüne kuruldu.

1063 PERSONEL ÇALIŞACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sebebi ile onaylanan Radar ve Elektronik Harp Sektör Başkanlığı Ar-Ge Merkezi faaliyetlerini bu yerleşkede sürdürecek. Yerleşkede 776'sı mühendis, 261'i teknik eleman olmak üzere 1063 teknik personel ile 200'den çok destek personeli çalışacak. Mühendislerin 387'si yüksek lisans, 40'ı ise doktorasını tamamladı.

TÜM İHTİYAÇLAR KARŞILANACAK

ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gereksinimi bulunan uzun menzilli hava savunma radarları ile muharip uçak radarları başta olmak üzere askeri ve sivil bölgede gereksinim duyulan her çeşitli radar ve elektronik savaş sistemleri ile bu sistemlerde uygulanan anten, mikrodalga bileşen modül ve yazılım ürünlerinin tasarım, üretim, test ve lojistik desteğini gerçekleştirecek.

Yeni yerleşkede, radar ve elektronik savaş sahasında var bulunan tasarım üretim yeteneklerini geliştirmek üzere yeni radar ve elektronik savaş tertip entegrasyon ve test alanları, mikrodalga bileşen/modül tasarım ve üretim tesisleri, hususi ölçüm laboratuarları kuruldu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar