ASBİR, Cumhuriyet Üniversitesi’ne ambulans helikopter bağışlayacak

Avrupa Sivaslılar Birliği(ASBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Taştan ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) yapacakları yatırım ve faaliyet alanları hakkına görüş alışverişinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ASBİR, Cumhuriyet Üniversitesi’ne ambulans helikopter bağışlayacak

Avrupa Sivaslılar Birliği(ASBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Taştan ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) yapacakları yatırım ve faaliyet alanları hakkına görüş alışverişinde bulundu. ASBİR Başkanı Ekrem Taştan, 2014 yılında CÜ’ye helikopter ambulans bağışlamak istediklerini söyledi.

Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Şehir ve Sanayi İşbirliği ile ilgili Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, ASBİR Başkanı Ekrem Taştan, Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ekber Şahin, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ile ASBİR yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık 40 yıllık bir üniversite olduklarını ifade ederek, 9 Şubat'tan sonra en az 40 projeyi açıklayacaklarını ve onları uygulayacaklarını ifade etti.

“AMBULANS HELİKOPTER İÇİN MEMNUNİYET YAŞADIM”

Rektör Prof. Dr. Kocacık, ASBİR tarafından üniversiteye hediye edilecek ambulans helikopterden dolayı çok sevindiğini ifade ederek, "Bu güzel düşünceleriniz ve desteklerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Önemli olan bu memlekete, bu kurumlara, buradaki insanlara sahip çıkmak. Hepimizin birinci görevi bu. Birlikte aynı amaca hizmet etmek üzere burada bulunuyoruz. Hepinize tekrar geldiğiniz için, güzel duygularınız için teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

ASBİR Başkanı Ekrem Taştan ise Cumhuriyet Üniversitesi'nin kendileri için gözbebeği olan bir kurum olduğunu ifade ederek, ASBİR'in çalışmalarını anlattı.

“ÜNİVERSİTE HASTANESİNE HELİKOPTER BAĞIŞLAMAK İSTİYORUZ”

Başkan Taştan, "Kızıl Haç'la irtibatımız var. Araştırmalar yapıldı, 200- 250 bin Euro'luk bir yatırım olacak bu. İkinci projemiz ise Sivas'a 100 bin ağaç dikmek istiyoruz. Bizler böyle düşündük, diğer iş adamlarımız ise buna inşallah önem verirler. 3'üncü projemiz ise engelli vatandaşlarımıza araçlarımızın bağışı devam edecek. 5. ayda Sivas'ta dağıtımı yapılacak inşallah. Hastanemize tıbbi yardım da yapmak istiyoruz. Avrupa'da öğrenci arkadaşlarımız var. CÜ ile ortaklaşa hareket ederek öğrencilerimizi buluşturabiliriz. Bundan sonra biz üstümüze düşeni yaparız. Ben burada olmaktan dolayı mutluyum." ifadelerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar