Asayiş polisi olaylara akıllı telefonla müdahele edecek

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, asayiş alanında çalışan 1400 polis ile yapılan görüşmeler sonucunda, asayiş hizmetlerinde kalitenin artırılması, yürütülen iş ve işlemlerde standardın sağlanması, görev esnasında oluşan tereddütlerin gid.

Google Haberlere Abone ol
Asayiş polisi olaylara akıllı telefonla müdahele edecek

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, asayiş alanında çalışan 1400 polis ile yapılan görüşmeler sonucunda, asayiş hizmetlerinde kalitenin artırılması, yürütülen iş ve işlemlerde standardın sağlanması, görev esnasında oluşan tereddütlerin giderilmesi amacıyla akıllı telefonlarda kullanılabilecek bir rehber hazırladı.

Asayiş Dairesi'nden yapılan açıklamada, "Ekiplerimizin karşılaştıkları olaylara daha kolay müdahale edebilme ve müdahalenin aşamaları rehberde ayrıntılı şekilde yer almaktadır. Asayiş Polis Rehberi hazırlanmış ve il birimlerinin istifadesine sunulmak üzere Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı tarafından Android tabanlı mobil yazılım yapılmak suretiyle dijital hale getirilmiştir." denildi.

KIZ KAÇIRMA İŞLEMİNDE NELER YAPILACAK?

Rehberin tanıtım filminde ise muhtemel bir kız kaçırma olayına müdahale eden ekibin öncelikle yapacağı işlemler şöyle sıralandı: "Kaçırılan şahsın 1. derecede yakının müşteki sıfatıyla ifadesi alınır. Olayla ilgili olarak günün nöbetçi cumhuriyet savcısı ile görüşülerek gerekli talimatlar alınır ve görüşme tutanağı tanzim edilir. Olayla ilgili olarak vukuat raporu düzenlenir ve ilgili birimlere gönderilir ve aranma çalışmaları başlar. Şahıslar yakalandığı veya kendiliğinden gelmeleri halinde yakalama tutanağı tanzim edilir. Kaçırılan şahsın yaşı küçükse mağdur sıfatıyla müdafi huzurunda ifadesi alınır ve müdafi görüşme tutanağı tanzim edilir. Yaşı büyük ise müşteki sıfatı ile ifadesi alınır. Müşteki-mağdur kendisi veya yakınları istemesi halinde doktor raporu alınır, şayet doktor raporu almak istemiyorlar ise rapor alınmaz ve bu olay ifade tutanağına yazılır. Şüphelinin doktor raporu alınır."

Madde madde sıralanan işlemlerin yanına açılan parantezlere ise ekip, yaptığı her işlem için işaret koyacak. CİHAN

Yorumlar