Aşağı Saksonya’da yumurtada zararlı madde bulundu

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nin Cloppenburg kasabasına bağlı bir çiftlikte yumurtaların içinde zararlı madde tespit edildi.Hannover’deki Aşağı Saksonya Tüketici Haklarını Koruma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre...

Google Haberlere Abone ol
Aşağı Saksonya’da yumurtada zararlı madde bulundu

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti’nin Cloppenburg kasabasına bağlı bir çiftlikte yumurtaların içinde zararlı madde tespit edildi.

Hannover’deki Aşağı Saksonya Tüketici Haklarını Koruma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre yumurtaların içinde diyoksin ve PCB (Polychlorierte Biphenyle) maddesine rastlandı.

Çiftliğin yumurta, tavuk ve tavuk ürünlerini satması yasaklandı. Şu ana kadarki bulgulara göre zararlı madde içeren ürünlerin piyasaya sürülmediği belirtildi.

PCB maddesinin kanser hastalığını tetiklemesi ayrıca saç dökülmesi ve vücudun bağışıklık sisteminin zarar görmesi gibi sonuçlara yol açabileceği kaydediliyor.

Zararlı maddelerin yumurtalara nasıl ulaştığının ise bilinmediği ifade edildi. Söz konusu çiftlikte 4 bin 500 civarında tavuk beslendiği de verilen bilgiler arasında.

PCB maddesi 1980’li yıllara kadar üretiliyordu, ancak zararlı olduğu ortaya çıkınca üretimi 1989 yılında yasaklanmıştı.

Ancak bu maddeden zaman zaman arta kalan unsurlara rastlanabiliyor. Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletlerinde iki sene önce de benzer vakalar yaşanmıştı. CİHAN

Yorumlar