ASADER 3. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Artvin Sağlık Gönüllüleri Derneği (ASADER) kuruluşunun 3. yıl dönümünü kutladı.

Google Haberlere Abone ol
ASADER 3. kuruluş yıl dönümünü kutladı

Artvin Sağlık Gönüllüleri Derneği (ASADER) kuruluşunun 3. yıl dönümünü kutladı.

Artvin'deki Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa iletişim uzmanı Canten Kaya katıldı. Kaya, "20 yaşına kadar kekemelikten kurtulamadım. En büyük hayalim kitlelere hitap etmekti. Bunu söylediğimde babam bile bana inanmadı. Ama ilk alkışlayanlar arasında babamda vardı. Beni ayakta alkışlıyordu. Kişi kendine inancını yitirmemeli. Korkularını yenmeli. Ben korkularımı yenerek kekemelikten kurtuldum." diye konuştu.

Konuşmacı Canten Kaya, "Evlilikte mutlu olmak için, eşler birbirlerine zaman vermeli. Karşısındakini anlamaya çalışmalıdır. Farklı ailelerden, farklı yapılardan veya farklı kültürlerden bir araya gelinmektedir. Evlilik paylaşmaktır, evlilik mutluluktur, evlilik birbirini tanımak ve anlamaktır. Evlilik ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir." dedi.

Canten Kaya kadınların günlük 24 bin, erkeklerin ise 12 bin kelime konuştuklarını ifade ederek, "Erkekler bu kelimelerin tamamını akşam evlerine gelene kadar iş hayatında tükettiklerinden evde konuşma ihtiyacı duymazlar. Kadınlar, eşleri eve gelene kadar sadece 4 binini kullanırlar. Geri kalan 20 bin kelime için eşlerini beklerler. Evde çatışma genelde buradan çıkar. Kadın konuşmak ister ama erkek 12 bin kelimeyi gün içinde tükettiği için konuşmaz. Burada yapılacak en güzel şey eşinizin bu ihtiyacını karşılama adına konuşmaktır. Çünkü konuşmakta bir ihtiyaçtır. Eşleri çalışan erkekler eşleri çalışmayan erkeklere göre biraz daha şanslıdır." ifadelerini kullandı.

Programda çeşitli kurum ve kuruluşlara plaket verildi. Devlet Hastanesi adına Başhekim Mesut Demir Bey'e, Diş Hastanesi adına Başhekim Ömür Yıldırım'a, Toplum Sağlığı Merkezi adına Sorumlu Hekim Bahar İnanç Hanım'a, Aile Hekimleri adına Uzman Doktor Mehmet Şevket Bey'e ve Sağlık'tan Emekli Personeller adına Vefa Ödülü de Seracettin Aksoy'a verildi. CİHAN

Yorumlar