ARÜ'lü öğrencilerden protesto

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çamlıçatak Yerleşkesi'nde Nevruz kutlamalarında karşıt iki grup arasında çıkan olaylar protesto için öğrenciler, Anıt Park’ta bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'lü öğrencilerden protesto

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Çamlıçatak Yerleşkesi'nde Nevruz kutlamalarında karşıt iki grup arasında çıkan olaylar protesto için öğrenciler, Anıt Park’ta bir araya geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen öğrenciler İstiklal Marşı okuyup, basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Ardahan Üniversitesi Dede Korkut Düşünce Topluluğu Başkanı Ali Cihat Altun yaptı. Altun, "Geçen hafta Perşembe günü baharın gelişi ve Türklerin Ergenekon Dağı’ndan çıkışını temsilen Nevruz kutlamaları olmuştur. Kutlamalara hocalarımız da katılmışlardır. Kutlamalar daha sonra siyasi bir propaganda halini almış ve illegal bir örgütün temsilcilerinin posterleri açılmıştır. Ne acıdır ki hocalarımız bu posterleri açanlarla halay çekmişlerdir. Bu poster açma olayına vatansever arkadaşlarımız demokratik haklarını kullanarak tepki göstermiş ve olayı İstiklal Marşı okuyarak protesto etmişlerdir. Her ortamda demokrasiden bahseden bazı çevreler, demokratik protestoyu kaldıramamış taşlı ve sözlü saldırılarda bulunmuşlardır. Bugün burada hatırlatmak isteriz ki yaşadığımız toprak Türkiye Cumhuriyet’ine ait bir topraktır, bayrağı ve önderi bellidir. Aksini düşünenlere ve üniversite yönetimine tepki olarak bugün burada demokratik haklarımızı kullanarak İstiklal Marşımızı okuduk. Burada toplanan öğrenci arkadaşlarımız hiçbir ideoloji ya da siyasi parti adı altında gelmemiştir. Sadece ülkemizi ve onun bayrağını çok sevdikleri için buradalar.” dedi.

Grup sloganlar eşliğinde Ardahan Valiliği önüne doğru yürüyüşe geçti. Burada kısa bir açıklama yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar