ARÜ'lü akademisyenin TÜBİTAK projesi örnek seçildi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'lü akademisyenin TÜBİTAK projesi örnek seçildi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal’ın yürütücülüğünü yaptığı 113Y418 kodlu “Şile Batısındaki (İstanbul) Fosil Kumullar (Eolinit) ve Çimentolanmış Kokuninaların Kökeni ve Karadeniz’in Geç Kuvaterner Su Seviyesi Değişimleri Açısından İncelenmesi” başlıklı TÜBİTAK projesinin bazı bölümleri örnek projeler arasında gösterildi. Doç. Dr. Erginal’ın projesi, TÜBİTAK Çevre, Atmosfer, Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Destek Grubuna (ÇAYDAG) proje sunabilecek akademisyenler için rehber niteliği taşıyor.

Proje, Şile’nin (İstanbul) batısında Doğancılı-Sahilköy arasındaki kıyı kuşağında geniş bir alanda yayılış gösteren fosil kumullar (eolinit) ile çimentolanmış denizel kavkılı istiflerin (kokunit-kokina) Karadeniz’in Geç Kuvaterner deniz seviyesi değişimleri ve Akdeniz ile bu dönemdeki bağlantıları konusunda tuttuğu paleocoğrafik kayıtların tespitini hedefliyor.

2 yıl boyunca desteklenecek olan proje ile Karadeniz kıyılarında ilk kez tespit edilen çimentolanmış kıyı istiflerinin tarihlendirme yöntemleri ve fasiyes analizlerine dayalı olarak analizi yapılacak.
CİHAN

Yorumlar