ARÜ'lü akademisyen TÜBİTAK projeleri hakkında konuştu

Bilimsel araştırmalara ve proje yazımına önem veren Ardahan Üniversitesi (ARÜ), bu konunun önemine dikkat çekmeye devam ediyor.    ARÜ’nün daveti ile 18 Nisan 2014 tarihinde Ardahan’a gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik...

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'lü akademisyen TÜBİTAK projeleri hakkında konuştu

Bilimsel araştırmalara ve proje yazımına önem veren Ardahan Üniversitesi (ARÜ), bu konunun önemine dikkat çekmeye devam ediyor.

    ARÜ’nün daveti ile 18 Nisan 2014 tarihinde Ardahan’a gelen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Gökçe Birbiçer’in 'TÜBİTAK Projeleri ve Proje Hazırlama' başlıklı konferansının ardından ARÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Evren Erginal da 28 Nisan 2014 Pazartesi günü İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’nde ARÜ’lü doktora öğrencilerine yönelik TÜBİTAK projeleri ve yazımı hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

    Saat 10.00’dan itibaren başlayan toplantıda Doç. Dr. Erginal TÜBİTAK’ın bugüne kadar Türkiye genelinde yüze yakın üniversitede çeşitli konferanslar organize ettiğini ve araştırmacılara destek verdiğini belirtti. Ayrıca Doç. Dr. Erginal, TÜBİTAK’ın bilimsel araştırmalara verdiği destek oranının son 10 yılda 12 kat arttığını vurguladı. Öte yandan Doç Dr. Erginal, Ardahan’ın ise 2012 yılına kadar TÜBİTAK desteklerinden yararlanmadığını hatırlattı.

    Doç Dr. Erginal, “Özellikle 1001 kodlu projeler 36 ay, 1002 kodlu projeler ise 12 ay süre ile desteklenmektedir. TÜBİTAK, üniversiteler ile sanayi kuruluşlarının ortak gerçekleştirdiği projelere de destek veriyor. Bu projelerin 24 ay süre ile 1 milyon TL’ye kadar desteklendiğini özellikle ifade etmek istiyorum.” dedi.

Erginal’ın projelerin nasıl hazırlanacağı ve bu konuda dikkat edilmesi gereken hususları açıklamasının ardından program sona erdi. CİHAN

Yorumlar