ARÜ'de mezuniyet coşkusu

Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) bin 202 öğrenci, törenle diplomalarını aldı. Üniversitenin spor salonunda düzenlenen törene Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz...

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'de mezuniyet coşkusu

Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) bin 202 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.

Üniversitenin spor salonunda düzenlenen törene Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile öğrenciler ve velileri katıldı. Vali Deniz, yaptığı konuşmada, Ardahan Üniversitesi'nin gelecek vadeden ve başarılı bir üniversite olduğunu belirterek, bir ülkenin gelişmesi ve büyümesinin ancak eğitimdeki başarısıyla mümkün olabileceğini söyledi. Gelişmiş ve kalkınmış ülkelerin bilgiye hakim olduğunun altını çizen Deniz, "Sahip oldukları bilgiyi değerlendiren ülkelerin çok daha gelişmiş ve kalkınmış olduğunu görüyoruz. Şunu unutmayın, inanırsanız başaracaksınız. Aynı yollardan biz de geçtik. Diplomamız vardı ama işimiz yoktu. Yılmadım. Sonunda vali oldum ve huzurunuzdayım." dedi.

Rektör Korkmaz da gençlerin bilgiyle donanması gerektiğini ifade ederek, başkalarının oyun kurucusu değil, kendilerinin oyun kurmaları gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlediğini, bu gücü gençlerden aldığını anlatan Korkmaz, şöyle devam etti: "Hayat büyük bir hızla değişiyor ve gelişiyor. Dünya siyaseti de sürekli değişiyor ve gelişiyor. Dünyanın artık sınırları ilim merkezleriyle değişmektedir. Dünya farklı bir boyuta geçmektedir. Dünyanın siyasi ve ekonomik olarak güç merkezi değişmektedir. Türkiye tarihsel gücü ve stratejik konumuyla dünyada küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlemektedir. Ülkemizin bu büyüyen ve gelişen sıcak gücü sizlersiniz gençler."

ARÜ'nün genç ancak vizyonu çok büyük bir üniversite olduğunun altını çizen Korkmaz, gençlerin gelişmesine paralel olarak Türkiye'nin gelişeceğini ve büyüyeceğine dikkati çekti.

Başkan Köksoy ise Ardahan Üniversitesi'nin başarısından gurur duyduğunu belirterek, başarılarının katlanarak devam etmesi için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere ödül verildi, sembolik olarak fidan dikimi gerçekleştirildi. Tören, Kırgız öğrencilerin müzik dinletisi ve diplomaların verilmesiyle son buldu. CİHAN

Yorumlar