ARÜ'de 'Fransa'da Türk Algısı' konuşuldu

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'de 'Fransa'da Türk Algısı' konuşuldu

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışından alanında uzman birçok bürokrat, akademisyen ve bilim insanını ağırlayan Ardahan Üniversitesi, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin’i ağırladı. Pişkin, 24 Mart 2014 Pazartesi günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda 'Avrupa Birliği Sürecinde Fransa’da Türk Algısı' isimli bir konferans verdi.

Konferansın açış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez, Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin’in bürokratik kişiliği ve akademik çalışmalarından bahsetti. Türkiye’nin Fransa’ya karşı olan bakış açısının değişmesi gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, “Türkiye'nin Fransa’ya ‘kaybedilmiş bir ülke’, ‘ne yaparsak yapalım artık fikrini değiştiremeyeceğimiz bir ülke’ gözüyle bakmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Bu nedenle Türkiye’nin Fransız toplumuna dokunması, kendini daha doğru bir şekilde tanıtması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Fransız siyasetçilerin Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinde Türklere karşıt bir tavır sergilediğini hatırlatan Pişkin, “Biz, Türkiye’nin AB’ye ortak olması durumunda birliğe çeşitli avantajlar sağlayabileceği konusunda Fransızları ikna etmeliyiz. Bu nedenle bizim, sokaktaki insana ve sivil topluma ulaşmamız ve Fransa ile diyalog kurmamız gerekiyor.” diye konuştu. Pişkin, Türk diplomasinin Avrupa ile etkili bir iletişim stratejisi kurmasının hayati olduğunu dile getirdi.

Konferansın kapanış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye’deki genç ve dinamik nüfusa dikkat çekerek, “Pırıl pırıl bir gençliğimiz var. Avrupa’nın tamamında bu kadar genç yok. Temiz, aydınlık, donanımlı bir gençlik geliyor. Gençliğe daha büyük hedef ve ufuklar göstermemiz gerekiyor. Onlara dağların ötesini hedef göstermemiz gerekmektedir. Tarihi birikimimiz ve kültürel kodlarımız bunu bize zorunlu kılıyor.” şeklinde konuştu. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin’e teşekkür belgesi takdim etti. CİHAN

Yorumlar