ARÜ'de 'Farkındalık Semineri' verildi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Ardahan Şubesi Sosyal Tesisleri’nde Farkındalık konulu bir seminer düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'de 'Farkındalık Semineri' verildi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Ardahan Şubesi Sosyal Tesisleri’nde Farkındalık konulu bir seminer düzenlendi. Geçtiğimiz akşam başlayan programa konuşmacı olarak katılan Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Hanefi Palabıyık, insan yaşamı boyunca önem arz eden manevi değerler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yurt idarecileri ve Ardahan Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı programda Prof. Dr. Palabıyık, toplumda manevi ve dini konularda yapılan birçok yanlış davranışa değinerek, “Örneğin kan aldırmak ve vermenin İslamiyet açısından hiçbir sıkıntısı yoktur. Bazı âlimler bu konuda sadece zaruri durumlar halinde olabileceğini ifade etmektedir. Organ naklini de buna örnek gösterebiliriz. Öte yandan İslamiyet’e göre altın takmak kadınlara helal, erkeklere haramdır. Ancak sağlık açısından bir konuda kullanılacaksa, erkekler açısından da herhangi bir mahsuru yoktur ve kullanılabilir. Yani burada Müslümanlar olarak Peygamberimiz gibi yaşayacaksak, amaçladığımız hedef ve maksada dikkat etmeliyiz” dedi.

Programın sonunda Prof. Dr. Palabıyık, öğrencilerden gelen soruları cevapladı. CİHAN

Yorumlar