ARÜ'de 'Dilbilim ve Türkoloji İlişikileri' ele alındı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Türk dünyasını yakından ilgilendiren programlara imza atmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ'de 'Dilbilim ve Türkoloji İlişikileri' ele alındı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Türk dünyasını yakından ilgilendiren programlara imza atmaya devam ediyor. ARÜ’de 'Dilbilim ve Türkoloji İlişkilerine Bir Bakış' adlı bir konferans düzenlendi. Programa alanla ilgili önemli çalışmalar yapan Almanya Bamberg Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Geoffrey Haig konuşmacı olarak teşrif etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan konferansa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gürkan Doğan ve Prof.Dr. M. Hanefi Palabıyık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sedat Tamay, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Mitat Durmuş ve çok sayıda akademisyen katıldı. Saat 14.00’dan itibaren başlayan programda Prof Dr. Haig, dilbilim alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Prof Dr. Haig, çalışmaları arasında Türkoloji’nin önemli bir yeri olduğunu belirtti. Ayrıca Prof Dr. Haig, slayt eşliğinde Türk dilinin özellikleri ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Rektör Yardımsısı Prof. Dr. Gürkan Doğan ise, 13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında dilbilim alanında 47 civarı bilim insanını Ardahan’da bir program kapsamında buluşturacaklarını müjdeleyerek, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın öncülüğünde programımızı planladık ve seçkin bir liste hazırladık. Öte yandan alanla ilgili önemli bilim insanlarından yaptığımız yazışmalara olumlu dönüş yapanlar var. Bunlardan biri de Prof. Dr. Geoffrey Haig... Kendisi dilbilim alanında hazırladığı bir çalışmasını Ekim Ayı’nda bizlerle paylaşacak. Bugün de bizleri kırmayarak bu konferansı verdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Programın sonunda Prof. Dr. Doğan, Prof. Dr. Geoffrey Haig’e teşekkür belgesi takdim etti. CİHAN

Yorumlar