ARÜ, EMİTT Fuarı'na katıldı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Ardahan bölgesinin tarihi, kültürel, turistik ve sportif değerlerini tanıtıcı nitelikteki organizasyonlara destek vermeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
ARÜ, EMİTT Fuarı'na katıldı

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Ardahan bölgesinin tarihi, kültürel, turistik ve sportif değerlerini tanıtıcı nitelikteki organizasyonlara destek vermeye devam ediyor. Son olarak, 30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihleri arasında, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 18. EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na katıldı. Fuara teşrif eden Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin 5 yaşında olmasına rağmen dünyada ses getiren birçok organizasyonda yer aldığını söyledi.
Ardahan Valiliği, Ardahan Üniversitesi, Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ardahan İl Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan İlçe Kaymakamlıklarının birlikte organize ettiği Ardahan standında Ardahan’a özgü yöresel ve kültürel öğeler katılımcıların ilgisine sunuldu.Yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Ardahan standı, yerel ve ulusal televizyon kanalları tarafından ilgiyle takip edildi.

Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakir Eşitti ve Araştırma Görevlisi Volkan Özkan’ın görev aldığı Ardahan Üniversitesi standına ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi. ARÜ’nün sosyal ve kültürel yönlerinin tanıtıldığı stantta Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin (KÜNİB) çeşitli projeleri ve çalışmaları hakkında da ziyaretçilere bilgi verildi.
Fuarda konuşan KÜNİB Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin 5 yaşında olmasına rağmen dünyada gerçekleştirilen birçok organizasyonda yer aldığını söyledi.ARÜ’nün Kafkasya ve Orta Asya bölgesi başta olmak üzere küresel çapta projelere imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Yaptığımız projelerle Kafkasya'nın ve Orta Asya'nın varlığına ait önemli gelişmeler sağlamaktayız. İnanıyorum ki üniversitemiz, Ardahan ile birlikte büyüyecek ve sayılı üniversiteler arasında yer alacaktır" dedi.KÜNİB’in çalışmaları ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, KÜNİB’in “Kafkasya’nın Yüzleri” adlı projesiyle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Proje kapsamında Kafkasya Bölgesi’nde 100 yaşını geçmiş insanların anılarının ve sözlü kültür değerlerinin araştırıldığını bildiren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Bu çalışmalarımızı Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, Afganistan gibi ülkelerde tamamladık ve bir sergi ile tanıtmak istiyoruz" sözleriyle, projenin geldiği aşamayı ifade etti.


CİHAN

Yorumlar