Artvin'in imar haritası çıkarılacak

Artvin Belediyesi şehrin imar haritasını çıkarmak için harekete geçti. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin girişimleri ile İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Mekansal Planlama Dairesi Başkanlığı’ndan teknik uzmanlardan oluşan...

Google Haberlere Abone ol
Artvin'in imar haritası çıkarılacak

Artvin Belediyesi şehrin imar haritasını çıkarmak için harekete geçti. Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’nin girişimleri ile İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Mekansal Planlama Dairesi Başkanlığı’ndan teknik uzmanlardan oluşan bir ekip Artvin’e gönderildi.

    İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik etüt işi keşif çalışması yapacak olan Teknik Uzmanlar Mürsel Demir ve Nazım Yeşilyurt ile İller Bankası Trabzon Bölge Müdürlüğü’nden Teknik Uzman Cemal Özlü’den oluşan ekip Artvin Belediye Başkanlığı’ndaki Fen İşleri ve İmar Müdürlüğü’ndeki teknik personel ile birlikte çalışacak ve şehrin jeofizik ve jeoteknik zemin etütlerini yapacak.

    Şehrin altyapıdan üst yapı çalışmalarına, yapılaşmadan imarına kadar bir çok alanda bundan böyle uygulanacak kural ve kaidelerin ortaya konulacağı çalışmalar ile birlikte şehrin uygulama imar planı da ortaya çıkmış olacak.

    Başkan Kocatepe İller Bankası Teknik Ekibi ile toplantı yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kısa konuşmada, Artvin’in eski bir yerleşim yeri olduğunu, ancak eski bir yerleşim yeri olmasına karşın şehrin eski bir şehir olmadığını ifade etti. İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü Mekansal Planlama Dairesi Başkanlığı’ndan gelen Teknik uzman Mürsel Demir ise Artvin’i gezeceklerini İmar Planına esas Jeolojik ve Jeoteknik etüt işi keşif çalışması gerçekleştireceklerini söyledi.

    Toplantıda imar konusu enine boyuna masaya yatırılırken, teknik ekip çalışmalarına başlamak üzere başkanlık makamından ayrıldı. Başkan Kocatepe, teknik ekip ile çalışma yaptıkları süre içerisinde sık sık bir araya geleceklerini ve elde edilecek sonuçlardan sonra da İller Bankası Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile İmar Planı Hazırlama İşi’nin ihalesi işlemini konuşacaklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar