Artvin’de Herkes O’nu okuyor ödül töreni yapıldı

Peygamber Yolu Derneği’nin, Artvin Memurlar Derneği ile birlikte Artvin organizasyonunu üstlendiği Herkes O’nu okuyor programının ödül töreni muhteşem bir törenle düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Artvin’de Herkes O’nu okuyor ödül töreni yapıldı

Peygamber Yolu Derneği’nin, Artvin Memurlar Derneği ile birlikte Artvin organizasyonunu üstlendiği Herkes O’nu okuyor programının ödül töreni muhteşem bir törenle düzenlendi.

Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, sanatçılar Reha Yeprem ve Taha misafir olarak katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Artvin Memurlar Derneği Başkanı Özdemir Topçu “Artvin’de yaptığımız bu etkinlik Artvin halkının okuma yazmaya olan ilgisini ispatladı, inşallah Türkiye genelinde de yarışmacılarımız dereceye girip, gurur kaynağımız olurlar” dedi.

Kültür Merkezini dolduran kalabalık Reha Yeprem’in şiirleri ile duygulu anlar yaşarken, Taha’nın ezgileriyle de coştu. Sanatçıların katılımcılarla beraber Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’e getirdiği Salavatlarla Kültür Merkezi manevi bir atmosfere büründü. Şiir ve ezgilerin sonunda ödül törenine geçilen programda kaybeden olmazken, Artvin İli genelinde 63 kişiye çeşitli ödüller verildi.

74 yaşında Efendimiz adlı kitaptan sınava Artvin Berta Köyü’nden katılan Ahmet Öztürk Dede cesareti ve gençlere örnek olması nedeni ile Reha Yeprem ve Taha tarafından verilen plaketle ödüllendirildi. Ayrıca Zaman Gazetesinde çıkan haberi okuduktan sonra; Ankara Maltepe Dersanesi öğretmen ve velilerinin Ahmet Dede’nin hikayesinden etkilendiklerini bildirerek, kendi aralarında para toplayarak Ahmet Dede’yi Umreye göndereceklerini bildirdiler. Ahmet Dede duygulu konuşmasında; “Kızım vesilesi ile bu yarışmaya katıldım, Peygamber Efendimizin yanına rüyalarımda 5-6 kez gitmiştim, çok heyecanlıyım, konuşamıyorum.” diyebildi. Ahmet Dede katılımcılar tarafından alkışlanırken, plaketini alarak sahneden ayrıldı.

Reşit Haylamaz’ın Efendimiz kitabından yapılan sınavda birinci olan Kübra Tuğrul ve Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Sonsuz Nur Kitabından yapılan sınavda birinci olan Cebrail Karaoğlan Umre’ye gitmeye hak kazanırken Türkiye Geneli sınavda da Artvin’i temsil edecekler. Ayrıca Rahime Kaya’nın Efendiler Efendisi Hz.Muhammed adlı kitabında yapılan sınavda birinci olan Onur Tuna adlı öğrenci de tablet bilgisayar kazandı.

Yarışmada Artvin birincilerinin ödüllerini programa katılan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe verdi. Kocatepe yaptığı konuşma da, “Artvin eğitimi ve okuması ile ün salmış bir şehir. Ben hep söylüyorum bu şehrin gönül mimarına da şehir mimarına da ihtiyacı var. Şehir mimarını biz Belediye olarak bir şekilde çözeceğiz ama gönül mimarları burada yetişiyor, tebrik ediyorum.” dedi.

Protokol ve tüm hediye kazananların sahneye davet edildiği program toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. CİHAN

Yorumlar