Artvin'de de 'Herkes O'nu Okuyor'

Artvin’de Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını yediden yetmişe herkes okuyacak. Artvin Memurlar Derneği tarafından İstanbul Peygamber Yolu Derneği ile ortaklaşa düzenlenen projede Artvin’de de 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyası düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Artvin'de de 'Herkes O'nu Okuyor'

Artvin’de Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını yediden yetmişe herkes okuyacak. Artvin Memurlar Derneği tarafından İstanbul Peygamber Yolu Derneği ile ortaklaşa düzenlenen projede Artvin’de de 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyası düzenleniyor.

Artvin Memurlar Derneği Başkanı Özdemir Topçu kampanya hakkında basın açıklaması yaptı. Topçu, yaptığı açıklamada, “Allah’ın (cc), Son Peygamber'e (sas) ilk emri ve aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti ‘Oku’dur. Bu ilahi emir gösteriyor ki İslam Medeniyeti’nin vazgeçilmez prensibi okumaktır. Dinin muhatabı akıl sahibi insanlardır. Aklın gıdası bilgi, bilginin anahtarı ise okumaktır. Bizler de Son Peygamber'in (sas) hayatını okumak, okutmak, O’na (sas) dair bilgilenmek ve bilgilendirmekle mükellefiz.

Amacımız; Efendiler Efendisi Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle, Efendimiz (sas) ile ilgili kitapların okunmasını teşvik etmek ve bu kitaplar üzerinden yapılacak sınavlarda kazananları ödüllendirmek. Peygamber Yolu Derneği bu projeyi, sınavların sağlıklı yapılabilmesi ve projenin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi adına Türkiye genelinde çeşitli sivil toplum kuruluşuyla birlikte organize etmektedir. Artvin’de de bu projeye Memurlar Derneği olarak biz sahip çıktık." dedi.

Huzurlu bir hayat için yetişen yeni nesillerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatını doğru ve iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Topçu, “Ortaokul, lise öğrencileri ve yetişkinler için üç ayrı kategoride ödüllü olarak düzenlenecek olan 'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına Artvinlilerin büyük ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

Topçu, kampanya hakkında şu bilgileri aktardı: "Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak için ne yapmalıyız? Bundan hareketle ülke genelinde ve Artvin’de 'Herkes O'nu Okuyor' kitap okuma kampanyasını başlattık. Amacımız, Hz. Muhammed'in (sav) örnek hayatını topluma tanıtmak, hatırlatmak. Hz. Muhammed'in (sav) rehberlik anlayışı günümüzde bütün insanlık için önemli. Milyonlarca insanın Hz. Muhammed'i (sav) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz kampanyaya katılmak isteyenler, 'www.herkesonuokuyor.com' web sitesinden kaydını yaptırabilir.

Sınavların, Artvin il ve ilçelerinde yapılacağı, kayıt tarihinin 24 Mart tarihine kadar devam eden kampanya, ortaokul, lise ve yetişkinler olmak üzere üç kategoride yapılacak. Ortaokul öğrencileri için Rahime Kaya'nın, 'Efendiler Efendisi Hz. Muhammed' (sav), liseler için Reşit Haylamaz'ın, 'Efendimiz' ve yetişkinler için Fethullah Gülen Hocaefedi'nin kaleminden 'Sonsuz Nur' kitapları seçildi. Kaybedeni olmayan bu yarışmaya il bazında yüksek katılım bekliyoruz. İl ve ülke geneli sınavlarda dereceye girenler, umre ziyareti, laptop bilgisayarın yanı sıra değişik hediyeler ile ödüllendirilecek. Yarışmanın sonuçları ise önümüzdeki Nisan ayında açıklanacak."





CİHAN

Yorumlar