Artvin Öğrenme Şenliği başladı

Artvin Valiliği ve Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonunu üstlendiği "Hayat Öğrenmekle Başlar" sloganıyla sunulan "Artvin Öğrenme Şenliği" başladı. Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, "Bu şenlikler ile öğrenmenin...

Google Haberlere Abone ol
Artvin Öğrenme Şenliği başladı

Artvin Valiliği ve Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizasyonunu üstlendiği "Hayat Öğrenmekle Başlar" sloganıyla sunulan "Artvin Öğrenme Şenliği" başladı.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, "Bu şenlikler ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra, kişilerin yaparak yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının özendirilmesi, öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz. Bu yıl ilimizde 7 ilçemizde toplamda bin 162 kurs açıldı. 22 bin 856 kursiyerimiz bu kurslarımıza katıldı." dedi.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, 21 ilde öğrenme şenliği yapacaklarını ifade ederek, "Eğitim beşikten mezara devam eden bir süreçtir. Okuldan mezun olmuş yaş grubunu eğitime katmamız gerekiyor. Bizim öğrenme şenlikleriyle temelde yapmaya çalıştığımız şey budur. Türkiye güzel mesafeler kat ediyor. Görevi devraldığımızda ülkemizde hayat boyu öğrenme etkinliklerine katılım yüzde 2,5 iken, şimdi bu rakamı yüzde 4’e yükselttik. Avrupa ülkeleri arasında son sıradayken 7 ülkeyi geride bıraktık İtalya’yı yakalamamıza 2 puan kaldı. Bu hayat boyu öğrenme noktasında Türkiye’de iyi şeylerin olduğunun işaretidir. Öğrenme şenliği bir şehrin kalitesini kalibresini gösterir. UNESCO’nun yakın zamanda Türkiye’de de uygulamaya başlayacağı Öğrenen Şehirler Konseptinin ana unsurlarından bir tanesi de o kentte öğrenme şenliği düzenlenip düzenlenmediğidir.” şeklinde konuştu.

Artvin Valisi Kemal Cirit de yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Biliyorsunuz komşuluk ilişkilerimiz değişti. İnternete girdiğimizde komşularımızın kimi Avrupalı, kimi Amerikalı, kimi Alman. Böyle bir ortamda bilgiyi paylaşarak bir yere varmış olabileceğinizi görmüş oluyorsunuz. Bu noktada geleceğimizi şekillendirecek siz gençlerimiz biz büyüklerden daha güzel bir şekilde bu ortamları kullanarak karşımıza çıkıyorsunuz. Bizler kadar bilgilisiniz. Bilginin öğrenmenin yaşı yok. Hayat boyu öğrenme devam ediyor. Bu konuda çaba gösteren çalışan bir ekip var. Öğretmenlerimiz ve usta yöneticilerimiz var. Ben tüm emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.” CİHAN

Yorumlar