Artvin eski Belediye Başkanı Özgün, Sabah'ı yine yalanladı

Sabah Gazetesi'nin manşetten yayımladığı ‘Paralel’e sığındık, tabanı küstürdük’ haberi Artvin Belediyesi eski Başkanı Emin Özgün tarafından yapılan daha önce basın toplantısıyla yalanlanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Artvin eski Belediye Başkanı Özgün, Sabah'ı yine yalanladı

Sabah Gazetesi'nin manşetten yayımladığı ‘Paralel’e sığındık, tabanı küstürdük’ haberi Artvin Belediyesi eski Başkanı Emin Özgün tarafından yapılan daha önce basın toplantısıyla yalanlanmıştı. Söz konusu gazetenin muhabiri ile telefon görüşmesi yaptığını kabul eden Başkan Özgün, konuşmasının çarpıtıldığına dikkat çekmişti. Sabah'ın bugün yayımladığı haber üzerine tekrar görüştüğümüz Başkan Emin Özgün, "Söylenecek bir şey yok. Haberi yapan muhabir, basın açıklamamdan sonra bana ulaştı. Ses kaydını bana dinletmesini söyledim ve dinledim. Kendilerinin iddiaları ve yazdıkları, ses kaydında da yok. Yine de yazmaya devam ediyorlar." dedi.

BASIN TOPLANTISINDA MEDYA ORADAYDI

Sabah'ın 2 Nisan'da yayımladığı haber, aynı gün yalanlanmıştı. 7 gazetecinin katıldığı basın toplantısını 'özel röportaj' olarak sunan Sabah'ı Cihan muhabiri Doğan Olcabay'da yalanladı. Olcabay, ‘Paralel’e sığındık, tabanı küstürdük’ yalan manşetinin yayımlandığı gün yaşanan haber trafiğini anlattı: "2 Nisan sabahı yayımlanan haber üzerine, saat 10 civarı Başkan Özgün'ün danışmanını aradım. Haberde geçen iddiaların Başkan Özgün'e ait olup olmadığını sordum. Ardından danışmanının telefonu aracılığı ile Başkan Özgün ile de görüştüm. Sabah'ta çıkan haberin tamamen yalan olduğunu ve tekzip edeceğini belirtti. Bana bir açıklama yapmasını istediğimde de "Saat 11:30'da basın açıklaması yapacağım. Basın mensuplarını da davet ettim.' dedi. Başkanın odasına gittiğimde, A Haber, Ulusal Kanal, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, TRT Haber ve 08 Haber muhabirleri oradaydı. Basın mensupları olarak hem görüntü hem de fotoğraf çekip haberimizi yaptık. Hatta A Haber muhabiri, özel bir haber için soru soracağını söyledi. Başkan da kabul etmedi, 'Aynı görüntüleri kullanın, yine haberi çarpıtmayın.' dedi. Ardından A Haber muhabiri, benim de bulunduğum ortamda bir-iki dakikalık, basın toplantısındaki konuşma ile aynı içeriğe sahip bir açıklama aldı." CİHAN

Yorumlar