Artuklu Üniversitesi “Said Nursî Araştırmaları Enstitüsü” için YÖK'e başvurdu

Mardin Artuklu Üniversitesi, “Said Nursî Araştırmaları Enstitüsü” adıyla bir enstitü kurmak için YÖK’e resmen başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Artuklu Üniversitesi “Said Nursî Araştırmaları Enstitüsü” için YÖK'e başvurdu

Mardin Artuklu Üniversitesi, “Said Nursî Araştırmaları Enstitüsü” adıyla bir enstitü kurmak için YÖK’e resmen başvurdu.

Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr Kadri Yıldırım, Nûr cemaatlerinin Said Nursî'nin iman ve itikat meseleleriyle ilgili geniş birikimini insanlığa tam olarak sundularsa da, onun bu karma, diyalog ve koalisyon temelli barış ve medeniyet perspektifini tam olarak sunamadıklarını savunarak, bu konuda Artuklu Üniversitesi olarak onu dar çerçeveden kurtarmaya karar verdiklerini söyledi. YÖK’e “Said Nursî Araştırmaları Enstitüsü” adıyla bir enstitü kurmak için resmen başvurduklarını ifade eden Yıldırım,” Bu bağlamda onun barış ve medeniyet projeleriyle ilgili yüksek lisans ve doktora tezlerini hazırladığımızda Said Nursî’yi siz de yeni tanıyacaksınız. “dedi

Türkiye’de Mardin Artuklu Üniversitesi olarak bu başvuru ile bir ilki başardıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu” Artuklu Üniversitesi olarak Nur cemaatleri mensuplarının insanlığa ve bizlere öğrettikleri bu akide iman, tahlil ve taklit gibi meselelere ilaveten Saidi Nursi Hazretleri'ni sosyal medeniyet, kültür ve uygarlık karışımı olan perspektifini akademik bir gözle incelemeye araştırmaya hakkında yüksek lisans ve doktora tezlerini hazırlamama karar verdik. Bunun alt yapısını hazırlamak için de üniversitemizde aldığımız bir karar neticesinde ilk kez bir devlet üniversitesi çatısı altında Said Nursi araştırmaları enstitüsünü kurmak için YÖK’e resmen başvurmuş bulunmaktadır. Dilerim YÖK’ten olumlu bir cevap gelir."

Üniversite bünyesinde kurulacak enstitü çatısı altında sadece Said Nursi’nin uhrevi ve akidevi meselelerini değil, onun sosyal medeniyet kültür ve uygarlık temeli perspektifini de insanlığın hizmetine sunacaklarını kaydeden Yıldırım, şunları ifade etti: "Bu bağlamda bu meselelerle ilgili gerek yüksek lisans gerek doktora tezinde akademik araştırma ve tezler hazırlayacağız. Said Nursi, bir bütün olarak karşımızda hem Müslümanlara hem de gayri Müslümanlara yeniden hak ettiği şekilde anlatacağız.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar