Artuklu Üniversitesi öğrencilerine mutfak teknikleri eğitimi verildi

Mardin'de sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi için teknik destek projesi kapsamında yiyecek-içecek ve uluslararası mutfak alanlarında uzman şef Micheal Aldridge tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğren.

Google Haberlere Abone ol
Artuklu Üniversitesi öğrencilerine mutfak teknikleri eğitimi verildi

Mardin'de sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi için teknik destek projesi kapsamında yiyecek-içecek ve uluslararası mutfak alanlarında uzman şef Micheal Aldridge tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine mutfak teknikleri ve uluslararası mutfak eğitimi konularında eğitim veriliyor.

    Üniversitenin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Bölümü'nde eğitim gören öğrencilerin gastronomik terminoloji ve pişirme teknikleri konularında bilgi ve becerilerini arttırmayı hedefleyen eğitimin sonunda kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere 'Mutfak Teknikleri ve Uluslararası Mutfak Eğitimi' sertifikası verilecek.

    Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine 4 yıllık lisans programı süresince uluslararası mutfak teknikleri, yiyecek-içecek işletmeciliği, gıda bilimi, yemek kültürü ve tarihi gibi alanlarda teorik ve uygulamalı olarak uluslararası standartlarda eğitim verildiğini belirten Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Lokman Toprak, “Mutfak sanatları ve yemek markalama uzmanı olan Michael Aldridge’nin gözetiminde Bağdadi Restaurant'ta verilen kuramsal ve uygulamalı mutfak eğitimiyle öğrencilerimizin mesleki becerilerini artırmaları ve uluslararası alanda rekabet edebilecek donanıma sahip olmalarını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar