Artık güneş enerjisi ile çalışacak!

Kent genelinde otopark alanlarında bulunan tabelalar çevreci ve ışıklı tabelalar ile değiştiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Artık güneş enerjisi ile çalışacak!

Konuya ait izahatya göre, katlı açık ve yol üstü otoparklarında her gün takribî 150 bin insana hizmet verici İSPARK, çevreci projeleri yaşama geçiriyor.

Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla otoparklarda pilot şekilde başlatılan uygulama kapsamında tabelalar çevreci ve ışıklı tabelalar ile değiştiriliyor.

Sürücülerin araçlarını daha sorunsuz ve basit park etmelerine olanak sağlayan çevreci tabelalar, gün arasında güneşten aldığı enerjiyi hususi bir sistemle depolayarak, hava karardıktan sonra, sürücülere park noktayı bulmaları meselesinde kolaylık sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, uygar otoparkları ve teknolojik sistemleri hizmete sunarken, sürdürülebilir sosyal ve çevreci projelerle de şehir hayatında kıymet kattıklarını anlatım etti.

Kısa bir zaman evvela başlayan uygulamanın bütün otoparklarda bu sene tamamlanacağını kaydeden Çevik, "Güneş enerjisi ile çalışan tabelalarla hem enerji tasarrufu hem de çevreye yardım sağlayacağız. Aynı sürede elektrikli araçlar için otoparklarımızda şarj dolum ünitelerini de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar