Artık çevirmenlerinden de federasyonu var

Türkiye’de çevirmenler ve çevri bürolarının hakkını savunacak bir federasyon kuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Artık çevirmenlerinden de federasyonu var

Türkiye’de çevirmenler ve çevri bürolarının hakkını savunacak bir federasyon kuruldu. TURÇEV adı altında kurulan federasyon nitelikli olmayan ve kendisini çevirmen diye lanse eden kişi ve tercüme bürolarına karşı hem Türkiye çapında hem de sanal ortamda mücadele edecek.

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki çevirmen ve büroları artık tek çatı altında toplandı. Avrupa ve dünya normlarında çevirmenlik ve çeviri işletmeciliği yapmayı hedefleyen TURÇEF, ‘Nitelikli Uluslararası Çevirmenler Dil ve Çeviri İşletmeleri Federasyonu’ adıyla Ankara merkezli ve Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Çukurova, Bursa, Ege, Göller Bölgesi ve Trakya temsilcilikleri ile faaliyet gösterecek. 14 Şubat 2014 tarihinde resmen faaliyete başlayan federasyonun başkanlığına oy birliğiyle Serhat Kunar getirildi.

TURÇEF Yönetim Kurulu tarafından yapılan ilk açıklamada, “Federasyonumuz büyük bir kadro ile devletin tüm resmi kurumları ve bakanlıklarına çeviri önerileri ile birlikte yaşanan sıkıntılarına çözümler getirecektir. Federasyon, Türkiye’de çevirmenlerin ve çeviri işletmelerinin tüm yetkilendirme, belgelendirme, yeminli tercüman, yeminli tercüme bürosu ve tasdik ile çeviri ücretleri dâhil tüm sorunlara da çözüm getirecektir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar