Artan Yağışlar İstanbulluları Zora Soktu

İstanbul'da öğleden sonra etkili olmaya başlayan yağış, özellikle Anadolu yakasındaki bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkiledi.

Google Haberlere Abone ol
Artan Yağışlar İstanbulluları Zora Soktu

İstanbul'da öğleden sonra etkili olmaya başlayan yağış, Anadolu yakasında hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağmur sebebiyle dereler taştı, ev ve iş yerlerini su bastı. Bazı araçlar dereye sürüklendi. İtfaiye ve İSKİ’ye bağlı ekipler, ara vermeden kurtarma ve tahliye çalışması yürüttü.

İstanbul’un Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşattı. Birçok ilçede yollar göle döndü, araçlar suda mahsur kaldı. Mağdur olan vatandaşların yardımına ise itfaiye koştu. Ekipler, ihbarlara yetişmekte zorlandı. Aşırı yağmur Kadıköy Kurbağalıdere’nin de taşmasına yol açtı. Derenin etrafındaki ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, dere ıslah çalışması yapan firmanın istinat duvarını yıktığını ve bu yüzden su baskınlarının yaşandığını öne sürdü. İş yerinin saniyeler içerisinde suyla dolduğunu ifade eden bir vatandaş, içerde kimsenin olup olmadığını bilmediklerini, yetkililerin suyu boşaltmasını beklediklerini aktardı.

ARAÇLAR DEREYE SÜRÜKLENDİ

Kurbağalıdere yakınına park edilen araçlar da sel sularıyla dereye sürüklendi. Araç sahipleri, otomobillerin içerisinde kimsenin olmamasının olası can kaybı ve yaralanmasının önüne geçtiğini söyledi.

İtfaiye ve İSKİ’ye bağlı ekiplerin, Anadolu yakasında su tahliyesi ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar