Arsimak Beltpres yurtdışında yoğun ilgi görüyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2006 yılında arıtma sektörüne hizmet vermeye başlayan Arsimak Arıtma Sistemleri'nin ürettiği Beltpres makineleri büyük ilgi görüyor.Arıtma ekipmanları üretimi kapsamında üretilen Beltrepres'in özellikle yüksek...

Google Haberlere Abone ol
Arsimak Beltpres yurtdışında yoğun ilgi görüyor

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2006 yılında arıtma sektörüne hizmet vermeye başlayan Arsimak Arıtma Sistemleri'nin ürettiği Beltpres makineleri büyük ilgi görüyor.

Arıtma ekipmanları üretimi kapsamında üretilen Beltrepres'in özellikle yüksek çamur debisinin söz konusu olduğu yerlerde, sürekli çalışma prensibinden dolayı ekonomik bir susuzlaştırma yöntemi olarak yurtiçi ve yurtdışı işletmeler ve arıtma tesislerinde kullanıldığını belirten şirketin satış müdürü Sibel Özsüer, “2010 yılında üretimine başlamış olduğumuz ve geçen süre içerisinde kalitesini ve verimliliğini kanıtlamış olan Arsimak Beltrepres makinelerimiz başta arıtma tesisleri olmak üzere birçok sektörde susuzlaştırma ekipmanı olarak başarıyla kullanılmaktadır. Farklı proseslere anahtar teslim çözümler önerebilmek için 2 farklı modelde beltrepres üretmekteyiz. Başta arıtma sektörü olmak üzere meyvesuyu, konserve, kağıt, seramik, deri ve benzeri sektörlerde başarı ile kullanılan Arsimak Beltrepres makinalarımız, özellikle Orta asya ve Ortadoğu pazarlarında büyük rağbet görüyor” dedi.

Arsimak Beltrepreslerinin en az Avrupalı muadilleri kadar uzun ömürlü ve dayanıklı bir yapıya sahip olduğunu belirten Özsüer, “Ürün kalitesi ve müşteri memnuniyetinin artırılmasında Ar-Ge ve İnnovasyonu olmazsa olmaz gördüklerini, firmadaki üretim satış ve satış sonrası ekibinin aktif olarak bu sürecin parçası olmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Üretim ve satış ekibi olarak sektörde uzun yıllara dayanan tecrübelerimize istinaden bakım ve işletme kolaylığı sağlaması için makinanın üzerindeki tüm parçaların kolay değiştirilebilir olmasına dikkat ettik. Farklı sektörlerdeki değişik yoğunluk ve karakteristiklerde maksimum kek kuruluğu sağladık ayrıca otomatik yıkama sisteminde selfcleaning nozullar sayesinde verimli bir belt yıkama işlemi gerçekleştirerek sektördeki muadillerimizin teknik açıdan önüne geçmeyi başardık.” şeklinde konuştu.

Sektörde sayılı firmaların üretebildiği beltpres teknolojisini kısa sürede Türkiye'de üretip yurtdışına satmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Özsüer, firma olarak toplam üretim kapasitelerinin yüzde 70'ini ihraç ettiklerini, özellikle Orta Asya, Irak, Kuzey Afrika ve diğer Arap ülkelerinde Arsimak Beltrepres'e büyük talep olduğunun altını çizdi. 2015 yılında devreye girecek yeni fabrika yatırımı ile üretim kapasitelerini enaz yüzde 50 artıracaklarını ve bunun ihracata yansıyacağını tahmin ettiklerini ifade eden Özsüer, “Paket Arıtma olarak tanımlanan Kompakt Biyolojik Atıksu Arıtma Üniteleri pazarının Türkiye'deki iddialı üreticilerinden biriyiz. Özellikle Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan ve Irak’ta bu ürün segmentinde büyük projelere imza attık. Arsimak Arıtma Sistemleri olarak CE, TSEK belgeleri ile birlikte üretim hizmet süreçleri ve çalışma koşulları dünyanın en saygın denetim kuruluşlarından SGS tarafından da denetlenmekte olup süreç ve ürün kalitesi tescil edilmiştir. Bu kapsamda firmamız ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 14001 belgelerine sahiptir. Arıtma ekipmanları imalatında bölgesel marka hedefine her geçen gün yaklaşmanın mutluluk ve gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.

2013 yılı başında Irak ofisini açtıklarını ve bölgedeki müşterilerine lokal hizmet verdiklerini hatırlatan Özsüer, bölgesel marka olma vizyonu ile pazarda güçlenen Arsimak'ın kalitenin bir zorunluluk olduğu bilinci ile sürekli gelişimi esas alarak çalışmalarını sürdürdüğünü, uluslarası alanda paket atıksu arıtma üniteleri ve sistemleri, arıtma tesisi ekipmanları imalatı, satış ve servis hizmetleri verdiklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar