ARSİAD: Açılan yarayı daha fazla derinleştirmeyelim

Ardahan Sanayici ve İşadamları Derneği(ARSİAD) organizesinde bir arayan STK temsilcileri, 17 Aralık'tan bu tarafa yaşanan sürece yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ARSİAD: Açılan yarayı daha fazla derinleştirmeyelim

Ardahan Sanayici ve İşadamları Derneği(ARSİAD) organizesinde bir arayan STK temsilcileri, 17 Aralık'tan bu tarafa yaşanan sürece yönelik değerlendirmelerde bulundu. STK'lar adına açıklamada bulunan ARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergül Kılıç, AK Parti Ardahan il ve ilçe yönetimine de bu rahatsızlıklarını ilettiklerini söyledi. STK'lar, Hizmet Hareketi'ne yönelik mesnetsiz iddiaların bir an önce sona ermesini istedi.

Bu süreçte yapılan haksız tasfiyelerin nedenlerinin açıklanmasını isteyen Kılıç, "Bu insanlar, 160 ülkede bayrağımızı gururla dalgalandıran, ülkemizi dünya konjektöründe temsil ederek üst seviyelere taşımayı amaçlayan insanları takdir ettiklerinden dolayı mı tasfiyeler yapılmaktadır, halk bunun belirlenmesini istiyor. Son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden; dershanelerin kapatılması, fişleme iddiaları, yolsuzluk operasyonları, merkezinden saptırılarak bilgi kirliliğine sebep olmaktadır. Bu olaylarla alakalı hizmet hareketi de yıpratılarak zan altında bırakılmaktadır. Hizmet Hareketi'nin ülkemizde ve dünyada yaptığı faaliyetlerle; insani değerler etrafında mutabakat sağlama, toplumsal barışın tesisi, dünyanın her yerinde problem teşkil eden sefalet, cehalet, terör, haksızlık vb ile mücadele etmektedir. Milletimizin menfaatine olan her icraata ve projeye kim olduğuna bakılmaksızın destek verilmektedir. Ancak son zamanlarda bu hareketle alakalı toplumu ve gönüllülerini yaralayan rant, paralel devlet, çete, örgüt, in ve haşhaşi gibi tabirlerle 28 Şubat sürecinden daha ağır bir yıpratma faaliyeti yapılıyor. Bazı basın organlarında manşetlerle toplum yanıltılmaya çalışılarak algı yönetimi yapıldığını açıkça görmekteyiz. Bunların Sayın Başbakan tarafından incitici bir üslupla zikredilmesi ayrıca üzüntü vermektedir. Sırf Hizmet Hareketi'ne gönül verdi diye devlete düzenli vergisini ödeyen saygın iş adamlarının işletme faaliyet izinlerinin iptalini, ülke ekonomisine hizmet eden finans kurumlarının açıktan hedef gösterilmesini teşebbüs hürriyetine indirilmiş bir darbe olarak algılıyor, gerek yerli gerekse yabancı yatırımcı açısından Türkiye’nin güvenli bir ülke olmaktan çıkarılmaya çalışıldığını üzüntüyle izliyoruz." dedi.

Türk halkının gözdesi haline gelen, ülkemizin global markası olan bütün dünya tarafından hüsnü kabul görmüş Türk okullarının büyükelçiler vasıtasıyla karalanmaya çalışılmasının, bu hizmetleri gönülden destekleyen milyonlarca vatandaşın vicdanlarını yaraladığını vurgulayan ARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü: "HSYK, Türk halkının yüzde 58’inden güvenoyu almamış mıdır? Özetle ifade etmeye çalıştığımız hizmet hareketi gerek bizim insanımız, gerekse dünya insanları tarafından akliliği ve makuliyeti takdir edilip destek görmektedir. Hayatlarını almaya değil, vermeye adamış, dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan ve açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten vazgeçelim. Şimdiye kadar hizmet hareketi için, her platformda desteklerini ve takdirlerini ifade etmekte olan sayın Başbakanın bir an önce bu tutumundan vazgeçmesi beklemekteyiz.'' CİHAN

Yorumlar