Arnavutluk'ta Kutlu Doğum etkinliği

İşkodra şehrinde "Hazreti Muhammed bizi birlik ve beraberliğe davet ediyor. Gelin bu davete icabet edelim" konulu program düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk'ta Kutlu Doğum etkinliği

Arnavutluk'un İşkodra kentinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Hazreti Muhammed bizi birlik ve beraberliğe davet ediyor. Gelin bu davete icabet edelim" konulu program düzenlendi.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ile İstanbul Derneği ve İşkodra Müftülüğü tarafından Hacı Şeyh Şamia Medresesi'nde düzenlenen program Ankara'daki Kocatepe Camisi imam hatibi Adem Kemaneci'nin Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Tiran Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Cem Baş, burada yaptığı konuşmada, İşkodra'daki etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederek, "Eminim ki Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in doğum gününü idrak ettiğimiz bu özel günde ne dersek diyelim az kalır. Bu etkinliğin başta kendimizi Peygamber Efendimizin değerlerine yakın hissetmek üzere, birliğe dair yapılan çağrıya da hazır olmamızı sağlamasını diliyorum." dedi.

Medrese öğrencilerinin ve İşkodralıların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcisi Ömer Menekşe de Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler vererek, birlik çağrısının ve Hazreti Muhammed'in mümkün oldukça hatırlanmasını dile getirdi.

Etkinliğe İşkodra Müftüsü Muhammed Sütari, İstanbul Derneği Başkanı Ridvan Seferay, Tiran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Koordinatörü Yasin Şengül ve konuklar katıldı.

Yorumlar