Arnavutluk ve Kosova büyükelçilerinden Bursa Valiliği'ne çifte ziyaret

Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj ve Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Arnavutluk ve Kosova büyükelçilerinden Bursa Valiliği'ne çifte ziyaret

Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genci Mucaj ve Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti. Tarihi Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette büyükelçileri Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta kabul etti. Ziyarette Arnavutluk Bursa Fahri Konsolosu Necip Naci Doğru ve Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener de hazır bulundu.

    Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette dost ve kardeş ülkeler arasında ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi temennisinde bulunuldu. 2 büyükelçinin aynı anda gerçekleştirdiği ziyarette gelişmiş sanayisi ile Bursa’nın 2 ülke açısından son derece önemli olduğuna vurgu yapıldı.

    Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken; “Bugün burada iki dost ve kardeş ülkelerin büyükelçileri valiliğimizi ziyaret ediyorlar. Normalde ayrı ayrı randevu almışlardı ama bu dostluğun, kardeşliğin, aynı coğrafyada yaşamanın bir göstergesi olarak birlikte bizi ziyaret ediyorlar.” dedi.

    Bursa’da çok sayıda Arnavut ve Kosovalının yaşadığına dikkat çeken Usta, “Bu anlamda çok güzel ve iki dost ve kardeş ülkemiz ile çok güzel ilişkilerimizin bulunduğu iki dost ülke, özellikle Kosova ve Arnavutluktaki çok sayıda ki yatırımda Türk firmasının olması bize büyük mutluluk veriyor.” şeklinde konuştu.

    Bu ziyaretin Bursa ve Kosova ile var olan ilişkilere ivme kazandırarak daha da gelişmesine katkıda bulunacağına dikkat çeken Usta, “Arnavutluk büyükelçimizi ‘Arnavutluk bayrak günü’ nedeniyle, Kosova büyükelçimizde Üsküp Kosova Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin etkinliği çerçevesinde burada bulunuyorlar. Biz Kosova’yı ilk tanıyan ülkelerden biriyiz Türkiye olarak ve ilk büyükelçilik açan ilk 10 ülkeden biriyiz. 2009 yılından beri oradayız. Arnavutluk da bizim Türk işadamları açısından çok iyi iş imkanları sağladığımız bir ülke. İtalya ve Yunanistan’dan sonra Arnavutlukta en iyi yatırımları yapan üçüncü ülkeyiz. İnşallah bu ziyaretten sonrada Bursa ve Türkiye olarak Kosova ve Arnavutluk ile ilişkilerimiz devam edecektir. Ayrıca bizim büyükşehir belediyesi ve TİKA kanalıyla da her iki ülkede de çok önemli restorasyon yatırımlarımız var.” ifadelerini kullandı.

    DOST VE KARDEŞ ÜLKEYİZ

    Büyükelçiler, Türkiye ile dost ve kardeş ülke olduklarını belirterek var olan ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Bursa’da çok sayıda kendi vatandaşlarının yaşadığına dikkat çeken büyükelçiler, Bursa’da yaşayan kendi vatandaşlarının tam bir uyum içinde buralara entegre olduklarını kaydetti.

    Bursa’da çok iyi izlenimler edindiklerini anlatan Arnavutluk ve Kosova büyükelçileri, Türkiye ve Bursa ile ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

    Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, büyükelçilere İznik çinisi hediye etti. CİHAN

Yorumlar