'Arkada hayırlı bir evlat bırakılması durumunda amel defteri açık olacak'

Edirne’de faaliyette bulunan FEM, Anafen Dershaneleri ve Fatih Koleji'nin, Anneler Günü münasebeti ile düzenlediği programda yurt dışından gelen öğrenciler sahne aldı. Türkmenistanlı Keyik Gapbarova’nın söylediği 'Annem', Arnavutluk’tan...

Google Haberlere Abone ol
'Arkada hayırlı bir evlat bırakılması durumunda amel defteri açık olacak'

Edirne’de faaliyette bulunan FEM, Anafen Dershaneleri ve Fatih Koleji'nin, Anneler Günü münasebeti ile düzenlediği programda yurt dışından gelen öğrenciler sahne aldı. Türkmenistanlı Keyik Gapbarova’nın söylediği 'Annem', Arnavutluk’tan gelen Suada Peza’nın söylediği 'Sol Yanım Acıyor Anne' şiiri salonunu dolduran anneleri duygulandırdı.

Eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerin anneleri başta olmak üzere yüzlerce anne Margi Otel’deki programda bir araya geldi. Ramazan Ümit Şimşek’in sunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Ardından FEM, Anafen ve Fatih Koleji tarafından 'Yılın Annesi' seçilen Saniye Meriç sahneye davet edildi. Plaketini, Arda Meriç Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sezgin’den alan Saniye Meriç, 4 kız çocuğu annesi olduğunu ve bunlardan bir tanesinin yurt dışında bulunduğunu söyledi. Anneliğin çok zor ve kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Meriç, yavrularının kendilerine Allah’ın bir emaneti olduğunu belirtti.

Arkada hayırlı bir evlat bırakılması durumunda amel defterinin açık olacağını anlatan Meriç, “Allah bana 4 tane kız evladı verdi. Birini yurt dışına gönderdim. Kolay olmadı. Ama çok memnunum. Gittim, gördüm çok beğendi. Bütün Arnavut ailelerle tanıştım. Bütün oradaki insanların kalplerine girmişler. Devlet için millet için Allah yolunda çok güzel işler yapıyorlar. Çok memnun oldum. Allah yardımcıları olsun. Allah yollarını açık etsin.” dedi.

Arda Meriç Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sezgin ise Allah’ın evlatları annelere emanet ettiğini dile getirdi. Anadolu’nun ve Trakya’nın güzelliklerini dünyanın 160 ülkesine taşıyan insanların arkasında annelerin duasının olduğunu kaydeden Sezgin, “Bütün bir insanlığın muhtaç olduğu o güzellikleri bu coğrafya içinde taşımaktadır. Yunus Emre’den Mevlana’dan, Hacı Bektaş-ı Veli’den aldığı o güzellikleri inşallah siz kıymetli annelerin yetiştirdiği evlat taşıyorlar, taşıyacaklar. İnsanlığa ait bu emanetleri bu güzel kıymetleri onlara ulaştıracaklar.” açıklamasında bulundu.

Konuşmalarından ardından, programa kaldığı yerden devam edildi. Salon girişinde katılımcılarla verilen çikolatanın numaralarından kura çekimi yapıldı. 8 talihli annelere eğitim kurumları tarafından çeşitli hediyeler verildi. Anneler Günü programının sonunda sanatçı Süleyman Erkişi ve ekibi sahne aldı. Annenin konu aldığı birbirinden özel parçaları seslendiren sanatçıyı anneler çok beğendi. CİHAN

Yorumlar