Arınç'tan Gökçe'ye Yeni Cevap: Mahkemeye Gidebilir

Arınç, 'Gökçek eleştirilerimi hakaret kabul edip mahkemeye gidebilir ama orada bazı sorular sorulur cevaplamam gerekirse davalı-davacı mı zarar görür bilemem.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç'tan Gökçe'ye Yeni Cevap: Mahkemeye Gidebilir

Melih Gökçek'e dün verdiği katı yanıtla gündem oluşturan Bülent Arınç'tan 'istifa' polemiğine yönelik bir izahat daha geldi.

Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını cevap veren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Melih Gökçek'le ilgili polemiğine ait 'Başbakan'ın söylediği doğru, hata yaptım ama, hususi hayatıma girildiği için kendimi tutamadım'dedi.

'MAHKEMEYE GİDEBİLİR'

Gökçek'in kendisini mahkemeye vereceğini söylemesine ait de konuşan Arınç; 'Gökçek eleştirilerimi hakaret kabul edip mahkemeye gidebilir lakin orada bir takım sorular sorulur cevaplamam gerekirse davalı mı davacı mı ziyan görür bilemem.'izahatsında bulundu.

'KAVGA VAR DEDİRTMEM'

'Gökçek'le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim' ifadelerine ait soruya Arınç, 'Bu konu ile ilgili vade verdim, bunlar söylenir, söylenmez. Seçim öncesi herhangi bir tyükselişmanın içinde olmak istemem. AK Parti'de kavga var, tarafları şunlardır dedirtmem' yanıtını verdi.

'AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNDUM'

Arınç, Melih Gökçek'in kendisini dava edeceğine yönelik izahatsını ise şu sözlerle değerlendirdi:

'Eğer söylediklerim hakaret kabul edilirse bunu bilmem. Ağır eleştiride bulundum, hayır hakaret deniliyorsa mahkemeye gidilir. Ama davada kim yararsız düşer düşünmek zorunda.'

hususi hayatıma tecavüzde olan insana gereken cevabı veririm. Başbakan haklıdır lakin sussam doğru olmazdı' dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili izahat oluşturan Başbakan Ahmet Davutoğlu, her iki izahatnın da hata olduğunu söylemiş ve 'Dün yapılan her iki izahat da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de birlikte siyasal kültürümüz açısından yanlıştır' ifadelerini kullanımıştı.

İSTİFA ÇAĞRISIYLA BAŞLADI

Melih Gökçek Twitter hesabından yaptığı izahatda; Erdoğan'ın izleme heyeti izahatsına yönelik sözlerini eleştirdiği Arınç'ı 'paralel yapı'nın talimatıyla devinim etmekle suçlamış ve istifaya çağırmıştı.

Bakanlar Kurulu'nun peşinden düzenlenen matbuat toplantısında istifa çağrısına katı bir cevap sağlayan Bülent Arınç ise Gökçek'in 'Görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değil; oy isterken enlem binanın kucağına oturdu' ifadelerini kullanmıştı.
Ardından bir izahat daha oluşturan Melih Gökçek, Bülent Arınç konusunda dava açacağını söylemişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar