Arınç, sorusuna kızdığı gazetecilerle daha sonra selfie yaptı

Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü Bursa’da geçiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yenişehir ve İznik belediyelerinde kendisine soru soran iki gazeteciye, kendi has üslubuyla sert çıktı. Arınç, ardından gazetecilerin gönlünü...

Google Haberlere Abone ol
Arınç, sorusuna kızdığı gazetecilerle daha sonra selfie yaptı

Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü Bursa’da geçiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yenişehir ve İznik belediyelerinde kendisine soru soran iki gazeteciye, kendi has üslubuyla sert çıktı. Arınç, ardından gazetecilerin gönlünü almak için İznik Gölü kenarında selfie yaptı.

Bülent Arınç, İznik Belediye Başkanı Osman Sargı’nı makamında ziyaret ederek tebrik etti. Arınç, ziyaret esnasında sorusunu beğenmediği gazeteciye tepki gösterdi. Bülent Arınç ile İznik’te yerel bir gazetede görev yapan muhabir arasında şu diyalog yaşandı:

Muhabir: Gölde bulunan bazilika konusuyla ilgili düşünceleriniz var mı efendim?

Arınç: Ne düşünebilirim muhterem kardeşim.

Muhabir: Yani turizme yönelik olarak az önce turizm dediniz ya. Yani su altı turizmine mi açılacak, yoksa gün yüzüne çıkarılması söz konusu mu, böyle bir ihtimal var mı efendim?

Arınç: Kültür ve Turizm bakanına senin bu güzel sorunu havale edeyim, o da düşünüp gelsin sana çok güzel bir cevap versin. Yani 40 yıl düşünsem böyle bir soru bulamazdım. Seni kutluyorum güzel kardeşim, Kültür Turizm Bakanımıza pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda bu İznik Gölü'nde bazilika çıktı, bunun sonu ne olacak diye bir sorayım müsaade edersen.

17 ARALIK SORUSUNA DA KIZDI

Bülent Arınç, Yenişehir Belediyesi’ni ziyareti sırasında da bir gazetecinin yönelttiği 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili soruyu beğenmedi. Muhabirin, ‘17 Aralık sonrası verilen takipsizlik kararını nasıl yorumluyorsunuz?’ şeklindeki sorusuna karşılık Arınç, önce, “Hangi savcılık?” karşılığını verdi. Sonra “Ne olmuş? tam söyle bakalım. Bir ucundan tutarsan ben çıkaramam. Herkesin her şeyi bildiğini zannediyorsun. İstanbul’da bir savcılık ne hakkında karar vermiş. Hangi suçla ilgili.” dedi. Muhabirin ‘yolsuzluk operasyonu’ cevabı karşısında yüz hatları değişen Arınç, bir süre sonra “O arkadaşınızı üzmüş olmayalım’ diyerek kısa bir açıklama yaptı. Arınç, şunları kaydetti: “Ali Ağaoğlu, 17 Aralık’la ilgili değişik iddialar var. Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu grup hakkında takipsizlik kararı verilmiş.”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde İznik Gölü kenarından basın mensuplarıyla selfie yaptı. Arınç, ardından göl kenarındaki vatandaşlarla sohbet etti. Bülent Arınç, İznik programı kapsamında Ayasofya Camii'nde öğle namazını kıldı. Bu esnada gazetecilerin camiye girmelerine izin verilmedi.

CİHAN

Yorumlar