Arınç: Siz cumhursunuz, başkanınızı seçeceksiniz

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “İlk defa cumhurbaşkanını siz seçiyorsunuz. Siz cumhursunuz, başkanınızı seçeceksiniz. Sandığa gideceğiz. Artık partiler yok...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Siz cumhursunuz, başkanınızı seçeceksiniz

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “İlk defa cumhurbaşkanını siz seçiyorsunuz. Siz cumhursunuz, başkanınızı seçeceksiniz. Sandığa gideceğiz. Artık partiler yok oy listesinde.” dedi.

“Türkiye’de ilk defa cumhurbaşkanımızı kendi elimizle seçeceğiz. Doğrudan.” diyen Arınç “Bugüne kadar temsilcilerimiz marifetiyle seçiyorduk. Meclis'te oylama yapılıyordu. Bur tanesinde yapılamadı. 2007’de 367 diye bir rezalet çıkardılar. Anayasa Mahkemesi 'Siz içeride 367 kişi yoksanız seçemezsiniz' dedi. Bu hileye karşı yapacak bir şeyimiz yoktu.” şeklinde konuştu.

Arınç, "2007 referandumunda, artık bu Meclis'ten cumhurbaşkanı seçilmez, seçilse de tadı olmaz" dediklerini, milletin de yüzde 69.5 ile buna 'tamam' dediğini belirten Arınç, şöyle devam etti: "İlk defa cumhurbaşkanını siz seçiyorsunuz. Siz cumhursunuz, başkanınızı seçeceksiniz. Sandığa gideceğiz. Artık partiler yok oy listesinde. 3 tane fotoğraf var, onları aday gösteren milletvekilleri farklı partilerden olabilir ama cumhurbaşkanını artık herkes, 54.5 milyon seçmen dışarıda da 3 milyon seçmen oy kullanarak seçecek. Bak burada cumhurbaşkanını seçiyoruz, milletvekilini seçmiyoruz, belediye başkanını seçmiyoruz. Partiler amblemleriyle de seçime girmiyor. 3 isimden birisi olacak. Bunlara iyi bak. Bunların hangisi buna layık. Bunların hangisi daha çok milleti temsil eder. Bunlardan hangisi daha çok milletin nezdinde itibar sahibi. Milletin değerlerine hangisi daha çok bağlı. Milletin inancına, ahlakına, dürüstlüğüne, çalışkanlığına, tarihine, kültürüne, mazisine hangisi daha çok sıkı sıkıya bağlı. 3 tane isim var. Birisini seçeceksiniz.”

CİHAN

Yorumlar