Arınç: Referanduma hayır diyenler ne düşünüyor merak ediyorum

Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ için verdiği kararı değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Referandumda en önemli değişikliklerden bir tanesi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun açılması.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Referanduma hayır diyenler ne düşünüyor merak ediyorum

Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ için verdiği kararı değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Referandumda en önemli değişikliklerden bir tanesi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun açılması. Hayır diyenlerin şimdi ne düşündüğünü merak ediyorum." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç partisinin seçim çalışmaları kapsamında miting için geldiği Bolu’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cuma Namazı öncesi Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları’nı makamında ziyaret eden Arınç Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ için verdiği kararı değerlendirdi.
Kararı Başbakan ile birlikte gittiği Malatya mitinginde duyduğunu belirten Arınç, "Güncel bir olay Malatya da iken duyduk. 12 Eylül Referandumunda en önemli değişikliklerden bir tanesi Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yolunun açılması. Hayır diyenlerin şimdi ne düşündüğünü merak ediyorum. İyi ki bu madde Anayasamıza girdi. Son zamanlarda verilen kararlar hem evrensel hukuk kurallarına hem Avrupa Birliği içtihatlarına uygun. Daha önce bazı milletvekilleri ve bazı bürokratlar için verilen kararlarda uzun tutukluluk sürelerinin ve adil yargılamadaki noksanların mevcudiyetine dikkat çekildi. Bazı milletvekilleri de bu kararlar tutuklu iken tahliye edilmişlerdi. Biz bunları olumlu karşıladık. Olması gereken buydu." açıklamasını yaptı.

"KARARIN DOĞRUDAN TAHLİYEYE YÖNELİK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Kararı yerinde bulduğunu ve doğrudan tahliyeye yönelik olmadığını söyleyen Arınç, "Yerinde buluyorum. Ancak bunun diğer kararlar tamamen örtüştüğünü söyleyemem ama kişisel hakların hedeflenmesi noktasında belki tahliyenin de olabileceğini düşüne biliriz. Kararın doğrudan tahliyeye yönelik olmadığını düşünüyorum. Kararın özetinde; karar verilmiş olmasına rağmen, aradan 6 -7 ay geçmiş olmasına rağmen , henüz o mahkemenin gerekçeli kararını yazmadığı noktasında. Gerçekten bu büyük bir eksiklik ve ayıptır. Gerekçeli karardan sonra Yargıtay süreci başlayacak. Verilecek kararları hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar