Arınç: Kılıçdaroğlu yolda görse kendisini tanımazdı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili olarak, “Geçmişte tanıdığımız, bildiğimiz bir insandı ama iddia ediyorum Sayın Kılıçdaroğlu yolda görse kendisini tanımazdı. Aday olacağı...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Kılıçdaroğlu yolda görse kendisini tanımazdı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili olarak, “Geçmişte tanıdığımız, bildiğimiz bir insandı ama iddia ediyorum Sayın Kılıçdaroğlu yolda görse kendisini tanımazdı. Aday olacağı kulağına söylendiğine kadar bu Ekmeleddin veya Ekameddin veya Ekmel veya Ekmek denen şahsın ismini bile tanımazdı.” dedi.

Arınç, partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, "Şimdi diğerlerinin böyle vasıfları yok. Başbakan olmadıkları gibi partilerini de başarıya götüremediler. Partilerini seçimlerden başarıyla çıkaramadılar. Söyledikleri ve yaptıklarıyla ülkenin kalkınmasına, ülkedeki huzur ve güvenliğin sağlanmasına bir katkıları olmadı. Diyeceksiniz ki CHP ve MHP'nin adayı bir siyasetçi değil. Aslında olması lazımdı. Benim geldiğim siyasi çizgi her defasında partisinden birisini cumhurbaşkanı adayı yapmıştır. Siz güçsüz bir parti misiniz? En azından birinci tura girseniz, kendi partinizin ilkelerini benimsemiş bir adayla 'ben de bunda varım' deseniz daha doğru olmaz mı? Elbette doğrusu buydu ama iki parti de sonradan onlara eklemlenen diğer partiler de kendilerinden bir adayın oy alamayacağını, hatta çok gülünç ve komik kaçacağını bildikleri için AK Parti seçmeninden veya ortada bulunduklarını zannettikleri seçmenden daha çok oy alabileceğini düşündükleri birisini aday gösterdiler." diye konuştu.

Arınç, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsıyla ilgili bir küçümseme yapmalarının yakışmayacağını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçmişte tanıdığımız, bildiğimiz bir insandı ama iddia ediyorum, Sayın Kılıçdaroğlu yolda görse kendisini tanımazdı. Aday olacağı kulağına söylendiğine kadar bu Ekmeleddin veya Ekameddin veya Ekmel veya Ekmek denen şahsın ismini bile tanımazdı. Ne yaptığını bilmezdi. Biz biliriz. Onu İKÖ Genel Sekreteri yapan da biziz, arkasında duran da biziz. Beraber hac ve umre yapmaktan tutun uluslararası konferanslarda onu takdim etmeye kadar biz tanırız, biliriz ama o bilmez. MHP Genel Başkanı bilir, bu kadar bilmez. Adeta sarıldılar, kurtarıcı gibi baktılar. O şahsın kabul edip etmemesi kendi takdiridir. Televizyonda söylediğim için söylüyorum, tekrar ediyorum; bana böyle bir teklif edilse siz bende bir eksiklik mi gördünüz? Tayyip Erdoğan'ın veya Abdullah Gül'ün karşısına siz beni aday çıkarmak isterseniz benim karakterimden şüphe mi ettiniz' derdim. Böyle bir şeyi kabul etmezdim. Hayatı boyunca en büyük desteği aldığı cumhurbaşkanımız ve başbakanımıza karşı ve özellikle CHP’nin böyle bir teklifine ben şahsen inanmazdım koşa koşa gideceğini. Şimdi ona yakışmayan bazı iler yapılıyor. Ziyaretler yapıyor. Bu ziyaretleri kendisi bugüne kadar yapmadı. Camiye giderken MHP’liler var yanında, Hacı Bektaş’a giderken CHP’liler var. Kabristan kabristan dolaşıyor. Adnan Menderes’in kabrine gidiyor. Onun kabrine gidiyor, bunun kabrine gidiyor. Bunların hepsi güzel şeyler. Ama adaylıktan önce sen bunları hiç yaptın mı? Mesela memleketin Yozgat. Yozgatlılar diyorlar ki ‘sadece ömrü boyunca iki defa geldi."

CİHAN

Yorumlar