Arınç: İmam hatipler ve diğer meslek okulları rağbet görmeye başladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni eğitim sistemi ile imam hatip liseleri ve diğer meslek liselerinin rağbet görmeye başladığını söyledi.Arınç, Bursa'nın Gemlik ilçesinde, hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan Roda İmam...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: İmam hatipler ve diğer meslek okulları rağbet görmeye başladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni eğitim sistemi ile imam hatip liseleri ve diğer meslek liselerinin rağbet görmeye başladığını söyledi.

Arınç, Bursa'nın Gemlik ilçesinde, hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan Roda İmam Hatip Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Eğitime verdikleri öneme işaret eden Arınç, hayırseverlerin de desteği ile ülke genelinde yapılan dersliklere dikkat çekti. Son yıllarda imam hatip liselerine de büyük rağbet olduğunu belirten Arınç, şöyle konuştu:

"İmam hatip liselerinin de bir taraftan orta kısmının kapatılması, bir taraftan da üniversiteye girişte engeller çıkartılması ile rağbet azalmıştı. Ama yeni eğitim sistemimiz, 4+4+4 içinde, ilkokul, ortaokul ve liseler, yönlendirmeli sistemimizde, bir taraftan da üniversiteye girişte engeller kaldırılınca imam hatip liselerimiz ve diğer meslek liseleri de rağbet görmeye başladı. Bu pırıl pırıl çocuklarımız ve onların anne babaları, büyük bir sevinç içindeler. Çünkü çok güzel okullarda çok değerli öğretmenlerimizin elinde yetişiyorlar. Nitelikli laboratuvarlarıyla, tablet bilgisayarları ile çocuklarımız bütün kabiliyetlerini ortaya koyuyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemlerin valileri, kaymakamları, öğretmenleri, hakimleri, savcıları ve iş adamları da Gemlik Roda İmam Hatip Lisesi'nden yetişecek."

Ülkede, 76 milyon insanın yarısının 30 yaşın altında olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti: "30 yaşın altında 19 milyon öğrencimiz var. Bu, bir ülke için büyük bir servettir. Bu serveti iyi kullanmamız lazım. Nitelikli bir eğitimle bunları yetiştirirsek hepsi birer cevher olacak, hepsi ülkemiz için yüz akı olacak." CİHAN

Yorumlar