Arınç: Gökçek şanslı, bizden önceki iki dönemi saymıyoruz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, en fazla büyükşehir belediye başkanlığı yapan Melik Gökçek’i şanslı olarak nitelendirirken “5 dönem oldu, ancak bizden önceki iki dönemini saymıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Gökçek şanslı, bizden önceki iki dönemi saymıyoruz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, en fazla büyükşehir belediye başkanlığı yapan Melik Gökçek’i şanslı olarak nitelendirirken “5 dönem oldu, ancak bizden önceki iki dönemini saymıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Recep Altepe'nin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlediği 'Farkımız icraatlarımızda, daima Bursa, daime hizmet' konulu proje tanıtım toplantısına katılan Bülent Arınç, gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Bülent Arınç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi başarılı bulduğunu vurgularken, "Ben doğrusu Recep Altepe'nin başkan adayı olduğu bir şehirde karşısına çıkmak istemezdim. Bu bir cesaret işidir." dedi.

Rakip adayların daha güzel projeler ileri sürmeleri gerektiğinin altını çizen Arınç şunları söyledi: "Biz marka haline gelmeliyiz, marka şehirleri meydana getirmeliyiz. Bu ara çokça dolaştığım için görüyorum. Çokça gezdiğim yerlerde bunların yüzde biri bile yok." diye konuştu.

Bugün bütün anketlere göre seçimin soncunun belli olduğunu anlatan Arınç, şunları söyledi: "Ama bu 15 gün içinde bu günkü şartlarda devam edersek görünüyor ki başkanımız kendi rekorunu egale edecek. İkinci defa seçilmiş olmak güzel bir başarı. Çünkü bu güne kadar ikinci defa seçimi kazanan olmamış. Bu Kadir Topbaş içinde böyle idi o ikinci defa kazandı, şimdi üçüncüye gidiyor. Dilerim başkanımızın ömrü Melih Gökçek'in belediye başkanlığı kadar uzun olur. Maşallah rekor onda, tabi o şanslı, iki dönemini AK Parti'den önce yaptığı için onu saymadık. Şimdi üçüncü dönemini ama esasında beşinci dönemini yapmaya başlıyor, o kadarda fazla. Altepe, üç dönem yaparsa Allah kısmet ederse ondan sonra bu işi devretmeli ki başka arkadaşlarımızda aynı hedefe doğru gitsinler."

Nilüfer'de belediyesini de kazanmak istediklerini anlatan Bülent Arınç, 20 Mart Perşembe günü Bursa'da yapılacak Başbakan Erdoğan'ın mitingine herkesi davet ederken sözlerini şöyle tamamladı: "Şu anda Türkiye'yi gezen bir kardeşiniz olarak söylüyorum, geçmişte yapılan mitingleri ikiye, üçe katlayan mitingler yapıyoruz. Bu seçim atmosferi bambaşka bir hale döndü. AK Partiye ne kadar haksız isnatlar yapılıyor, Başbakanımız ne kadar kötülenmeye çalışılıyorsa, halk üç misli Başbakanımızı kucaklayarak cevap veriyor." CİHAN

Yorumlar