Arınç, Erdoğan'la İlgili Sözlerinde Geri Adım Atmadı: Bu Ülkede Bir Hükümet Var

Başbakan Yardımcısı Arınç, Erdoğan ile ilgili sarf ettiği eleştirel sözleriyle ilgili geri atmadı, 'Gücünü biliyoruz ama, unutmayın bu ülkede bir hükümet var' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç, Erdoğan'la İlgili Sözlerinde Geri Adım Atmadı: Bu Ülkede Bir Hükümet Var

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzleme Heyeti ile alakalı sözlerini eleştirmiş ve herkesi şaşırtan izahatlarda bulunmuştu. Bugün gazetecilerin karşısına çıkan Arınç, dünkü sözlerinin ardında durarak gene her cümlesi manşet olacak izahatlarda bulundu.

'UNUTMAYIN, BU ÜLKEDE BİR HÜKÜMET VAR!'

Arınç, 'Benim bir Başbakanım mevcut ve bu hükümet 7 aydan bu yana bu ülkeyi yönetiyor. Hükümetimizin Başbakanı Sayın Davutoğlu'nu yıpratacak, kamuoyunda yıpranmasına bulunmamaktadır açabilecek her çeşitli tehlikeye karşı savunurum. Hükümet diri görünmeli, buna gölge düşürmeye kimsenin de hakkı yoktur. Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, onun gücünü biliyoruz. Ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var. Ve bu hükümet seçime gidecek. Bu hükümet inşallah 7 Haziran'dan sonra yoluna daha diri devam edecek. Bu gücümüzün de herkes sebebi ile bilinmesi lazım.' dedi.

Arınç'ın hadise olacak o izahatları şöyle:

'Arkadaşlar biz her süre görüşüyoruz. Olan biten her şey, hepimizin gözü önünde oluyor. Ama ben bir hükümet üyesiyim. Benim bir Başbakanım mevcut ve bu hükümet 7 aydan bu yana bu ülkeyi yönetiyor. İnşallah 2 ay sonra seçimlere gideceğiz, 7 Haziran'dan sonra da gene sayın Davutoğlu liderliğindeki hükümetimiz görevine devam edecek.

'BAŞBAKANIMIZI YIPRATMAM'

Dolayısıyla ben hem kendi şahsım bir bakan olarak, hem de hükümetimizin Başbakanı Sayın Davutoğlu'nu yıpratacak, kamuoyunda yıpranmasına bulunmamaktadır açabilecek her çeşitli tehlikeye karşı savunurum. Çünkü hükümetimiz, partimiz seçime giriyor.

'BUNA GÖLGE DÜŞÜRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK'

Seçime girerken diri bir görüntü, diri bir hükümet, diri bir karar mekanizması olmasını halkımız dilek eder ve bilir. Esasen buna gölge düşürmeye kimsenin de hakkı yoktur. Muhalefetin ekmeğine yağ sürecek hiç bir davranışta hiçbirimiz bulunmamalıyız.

'SÖZLERİMİ HERKES OLUMLU KARŞILADI'

Ben bunları söyledim ve çoğunlukla herkes sebebi ile da fazla fazla müspet karşılandı. Bizim sayın Cumhurbaşkanı ile sevgimizde, saygımızda hiç bir süre eksilme olmaz. Yıllardır politika arkadaşıyız. 12 sene başbakanlığımızı yaptı. Çok muvaffakiyetli bir seçimle de halkımızın seçtiği bir Cumhurbaşkanı oldu.

'ONUN SÖYLEDİKLERİ ÇOK ÖNEMLİ AMA...'

Elbette onun söyledikleri, onun gösterdiği yok, verdiği işaret bizim için fazla fazla mühimdir fakat hükümetimizin de mesuliyeti vardır. Hükümetimizin hem Meclis arasında denetime karşı, hem de seçimlerde halkımıza karşı bir mesuliyeti vardır.

'ÜLKEYİ YÖNETEN HÜKÜMETSE...'

Ülkeyi yöneten hükümetse, hükümetin alacağı kararlarda, hükümetin yaptığı icraatlarda elbette fazla fazla diri olması ve bu gücünün ulus sebebi ile bilinmesi gerekir. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımızın ikazlarına, irşatlarına, önerilerine, tekliflerine, noktayı geldiği süre da eleştirilerine şüphesiz ihtiyacımız var.

'ELEŞTİRİLERİ, YANLIŞ ANLAŞILMALARA YOL AÇMAMALI'

Ancak eleştirme mekanizmasının gazetecilere karşı, ekran önünde itham edercesine yada hükümeti zayıf göstermek biçiminde anlayabilecekleri de düşünüldüğünde bir kısım kişiler sebebi ile kusur anlaşmalara yol açmaması lazım.

'DÜNKÜ KONUŞMALARIM İYİ NİYETLİ BİR ÇABA'

Dolayısıyla dünkü konuşmalarımın iyi niyetli bir gayret şekilde görülmesini ben şahsen istiyorum. Bazıları değişik anlamış olabilir. Dün bence hükümetimizle, sayın Cumhurbaşkanımızla iyi ilişkilerin en üst kurda devam edeceği meselesi için bir misal oldu.

'ONUN GÜCÜNÜ BİLİYORUZ AMA UNUTMAYIN BU ÜLKEDE HÜKÜMET VAR'

Herkes fazla fazla mesut olsun, Cumhurbaşkanımızı seviyoruz, onun gücünü biliyoruz. Ülkemiz için yapacağı hayırlı hizmetlerin de farkındayız. Ama unutmayın bu ülkede bir hükümet var. Ve bu hükümet seçime gidecek. Bu hükümet inşallah 7 Haziran'dan sonra yoluna daha diri devam edecek. Bu gücümüzün de herkes sebebi ile bilinmesi lazım.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar