Arınç: Erdoğan'ın İzleme Heyeti'nden Habersiz Olması Mümkün Değil

Arınç, Erdoğan'ın İzleme Heyeti izahatsıyla ilgili, 'Kendisinin her şeyden haberi var. Olmaması mümkün değil. Konuşmasını uygun bulmuyorum.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Erdoğan'ın İzleme Heyeti'nden Habersiz Olması Mümkün Değil

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzleme Heyeti'yle ilgili şekilde 'Gazetelerden öğrendim, doğru bulmuyorum' sözlerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Çözüm sürecinde mesuliyet hükümetimizde. İzleme Heyeti'nin faydalı neticeler vereceğini düşünüyoruz.' dedi.

'HABERSİZ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL, HER ŞEYİ ÇOK İYİ BİLİYOR'

Arınç, 'Bugün yapılanlardan, yarın geleceğimiz noktadan sayın Cumhurbaşkanımızın habersiz sayılması olasıdır değildir, her şeyi fazla fazla iyi bilmektedir' diye konuştu.

ERDOĞAN'I UYARDI: ÜZÜLEBİLİR, YIPRANABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyaran Arınç, 'Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuşmaları eleştirilere yol açabilir, üzülebilir, yıpranabilir sayın cumhurbaşkanımız. Cumhurbaşkanımızın böyle konuşması hatta hükümetimizi eleştiriyor noktaya gelmesi elbette hükümetimizi de yıpratabilir. Sayın cumhurbaşkanımızı fazla fazla sevdiğimiz için bu konuşmaları hükümetimiz hesabına değil fakat kendisini yıpratabilir diye düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

İşte Bülent Arınç'ın yaptığı izahatlardan satır başları:

ERDOĞAN'IN İZLEME HEYETİ SÖZLERİ

'Sözlerini yorumlayacak, eksik-fazla konuşacak halde değiliz. Bunu nezaketsizlik şekilde kabul ederim. İzleme Komitesi 5-6 şahıs olacak denildi. Bunlar daha evvela Akil Adamlar şekilde vazife yapmışlardı. TBMM'de geçen yıl terörün sona erdirilmesi ismiyle yasa çıktı. Hükümetimiz bu kanunu uygulamak zorundadır.

Çözüm süreci meselesinde bugüne kadar atılan adımların bir noktası da İzleme Heyeti'nin oluşturulmasıdır. Hükümetimiz bunu müsait görmektedir. Kimin hangi görevleri yapacağı meselesinde bir yol haritamız mevcuttur. Ülkeyi yöneten hükümettir, mesuliyet da hükümettedir.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar