Arınç, Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı

Eski TBMM Başkanı Arınç : “Ben ne AK Parti ne onun Genel Başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam.“ dedi. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül'ün adaylık söylentileri üzerine de konuştuklarını söyledi ancak detay veremeyeceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Arınç, Erdoğan ile ne konuştuklarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara'da sürpriz şekilde bir araya gelen Eski Başbakan Yardımcısı Arınç, yaptığı ilk açıklamada, "AK Parti'den başka hiçbir partiye başımı çevirmem" dedi. Eski TBMM Başkanı Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Arınç, görüşmenin olumlu ve güzel bir görüşe olduğunu belirtti. İşte Arınç'ın açıklamalarından ilk açıklamalar:  Ben ne AK Parti ne onun Genel Başkanına zarar verecek hiçbir hareketin içinde olmam. Aktif siyasi hayatta bulunmaya niyetim yok. Ama aktif siyasi hayatın dışında da bu ülke için yapılacak çok önemli hizmetler ve çok önemli görevlerin de olduğuna inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği yaklaşık 1.5 saatik baş başa görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adaylığı da dahil olmak üzere birçok konunun ele alındığını belirterek, "Her konuda görüştük ama açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi gerekli görürse konuşabilir, bize izin verirse biz de açıklama yaparız" dedi. 

Kendisinin milletvekikili adaylığının görüşülüp görüşülmediğine dair bir soru üzerine de Arınç, 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettiğini belirterek, "Bu düşüncem bugün de devam ediyor. Ben siyasetin her kademesinde bulundum, kendi irademle bilinçli bir şekilde aktif siyasete veda ettim. Tekrar milletvekilliğinden başlayacak değilim. Kimse bana teklifte bulunmadı, benim cevabımı da bilirler. Aktif siyasetin parçası olmaya niyetim yok ama bunun dışında" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmenin 'baş başa' gerçekleştiğini ifade eden Arınç, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını destekleyecek misiniz?” sorusu sonrasında da şunları söyledi:

"Bu biraz önceki soruyla eş anlamlı. Kendisine başarılar diledim. Bunu ifade ettim. Bundan daha ötesini sorarsanız, ben bir AK Partili'yim, partimden de memnunum. Her ne kadar bazıları bizi üzse de ben AK Parti’nin bu ülkeye faydalarını biliyorum. Başka bir partiye ilgili olumlu kanaatimi ortaya koymam. Ben ne AK Parti ne de genel başkanın zarar göreceği bir noktada durmam. Ben iyi bir AK Partiliyim, Milli Görüş çizgisindenim bizim öğrendiklerimiz çizgimizin arkasında durmayı gerektirir."

AKP'nin kurucu kadrosunda yer alan ve son dönemde iktidar partisindeki bazı isimlerle gerilim yaşayan Arınç, 18:30'da başlayan görüşme için AKP Genel Merkezi'ne gelmişti. Arınç, gazetecilerin girişte yönelttiği "Yorumunuz var mı" sorusuna, "Yorumum yok, davet üzerine geldik" cevabını vermişti.

AKP Genel Merkezi'nde bulunan CNN Türk muhabiri Murat Pazarbaşı, görüşmeyle ilgili olarak, "Erken seçim açıklamalarının ardından kulisler oldukça hareketlendi, neredeyse her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Dün Abdullah Gül’le Ahmet Davutoğlu bir araya gelmişti. Bugün de Bülent Arınç, Erdoğan’la görüşecek. Görüşmenin içeriği için herhangi bir açıklama yapılmadı ama tahmin etmek zor değil. 24 Haziran’daki erken seçimler görüşecek. Abdullah Gül’le ilgili yansıyan bazı bilgiler var, bunlar AKP’de de yakından takip ediliyor" derken;  Hürriyet muhabiri Erdinç Çelikkan da, görüşmeyle ilgili olarak, "Erdoğan ile Arınç'ın, 24 Haziran seçimleri ile kulislerde muhalefetin ortak adayı olarak 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin geçmesi konularında görüş alışverişinde bulunacakları belirtiliyor" yorumunda bulunmuştu.

Erdoğan'ın Davutoğlu'yla da görüşmesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi programında Arınç ile görüşme yoktu. Azerbaycan'dan gelecek mevkidaşı İlhami Aliyev'i karşılayacaktı. Arınç'ın Beştepe'ye davet edilmesiyle birlikte Ankara'da, "AKP'de ağabey olarak değerlendirilen bir siyaset adamı olan Arınç, 'yeniden aday olacak mı?" sorusunun sorulmaya başlandığu kaydedildi. Öte yandan Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'in aktardığına göre, Erdoğan yalnızca Arınç ile görüşmeyecek. Erdoğan'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşmesi bekleniyor. 

Yorumlar

ihsan arınç ın konuşması güle kapak olsun