Arınç: Bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bazen düşünüyoruz; 3 ay ortadan bir kaybolsak, hükümet falan kalmasa sonra C-E filan desek. Bu üç ay içinde Türkiye'nin hali ne olur? Valla bizden daha iyisini yapacak birisi varsa buyursun gelsin, başımızın...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Bizden daha iyisini yapacak varsa buyursun gelsin

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bazen düşünüyoruz; 3 ay ortadan bir kaybolsak, hükümet falan kalmasa sonra C-E filan desek. Bu üç ay içinde Türkiye'nin hali ne olur? Valla bizden daha iyisini yapacak birisi varsa buyursun gelsin, başımızın üstünde yeri var. Biz göremediğimiz için üzülüyoruz ve muhalefetsiz bir demokraside Türkiye'nin yara aldığını düşünüyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'da katıldığı iftar programında açıklamalarda bulundu. AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Atıcılar Futbol Sahası'nda düzenlenen iftar programında konuşan Arınç, huzur içinde bir Ramazan geçiren Türkiye'nin dışında Orta Doğu'dan Gazze'ye ve Arakan'a kadar kan ve gözyaşı hakim olduğunu söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Siyasi istikrar ve hizmetlerin devamı için cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Erdoğan'ın yüksek bir oyla kazanması gerektiğini belirten Arınç, "Bu seçimi önemli kılan nedenlerden birincisi tarihimiz de ilk defa 1923'den bu yana cumhurbaşkanını halk seçecek. Bu önemli bir husus. Bu güne kadar Meclis seçiyordu. Meclis baskı altına alınıyor, Genelkurmay başkanları veya darbe yapanlar kendisini cumhurbaşkanı seçtiriyordu. Veya meclisin içinde bir takım gruplaşmalar oluyor ve onların adayı seçimi kazanabiliyordu. Şimdi doğrudan halka gidiyoruz. 76 milyon, onun 54 milyonu seçmen. Yurt dışında 3 milyonu ise kendi başına gidecek ve elini vicdanına koyacak ve Türkiye'nin başına cumhurbaşkanını seçecek. Doğrudan demokrasi bu, ilk defa yapacak bu çok önemli. Bunu layıkı ile yerine getirmemiz lamız. İkincisi, seçilen cumhurbaşkanı halk tarafından seçildiği için daha güçlü olacak. Yüzde 50 artı 1'in sahibi olacak. Meclis'teki o karmakarışık oylamalardan alınan netice değil, halkın en az 26 milyon oyunu almış bir cumhurbaşkanı olarak vazifesinde çok daha güçlü olacak. Çok daha yüksek inisiyatif kullanacak. Ve eğer bu seçimlerden sonra AK Parti 2015'i de tek başına iktidar olarak seçilirse o zaman yeni anayasayı yapmak boynunun borcu olacak." şeklinde konuştu.

BİZDEN DAHA İYİSİNİ YAPACAK BİRİ VARSA BUYURSUN GELSİN

Hükümetleri zamanında sağlık başta olmak üzere çok önemli hizmetler yaptıklarını anlatan Bülent Arınç, şöyle devam etti: "Bazen düşünüyoruz; 3 ay ortadan bir kaybolsak, hükümet falan kalmasa sonra C-E filan desek. Bu üç ay içinde Türkiye'nin hali ne olur? Kim hükümet kurar, kim başbakan olur? Bunlar hakikaten ekonomiyi yönetebilir mi? Bunlar bu bütçeden bir ödenek çıkarabilir mi? Bu ülke kaynaklarını yönetebilir mi? Acaba biz de kaybolsak başka bir Ali Babacan bulabilir mi? Başka birisini bulabilir mi, ha Tayyip beyi bulamayacakları kesin de, üzülüyorum ve endişe ediyorum. Biz çok şükür elbette bir gün gideceğiz, elbette halk bir seçimde bize 'güle güle' diyecek. Demokrasi böyle bir şey, ama iş muhalefete düşer. Adam gibi parti olacaklar, adam gibi muhalefet olacaklar, projeleri olacak ve ben onlardan daha iyisini yapabilirim diyecekler ki millet onlara oy versin. Valla bizden daha iyisini yapacak birisi varsa buyursun gelsin, başımızın üstünde yeri var. Biz göremediğimiz için üzülüyoruz ve muhalefetsiz bir demokraside Türkiye'nin yara aldığını düşünüyoruz." dedi.

Başbakanlıkta 12 senesi ile Menderes'in de rekorunu kıran Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını hak ettiğini belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "Böyle bir kişi 'ben cumhurbaşkanı olmak istiyorum' derse bir; vefa borcumuz var 'sen hakkıyla çalıştın, buraya layıksın, seni oraya seçmek millet olarak benim borcumdur' dememiz, ikincisi; bu kişi daha başbakanlığında Türkiye için 2023, 2051, 2071, 2053 kendisine projeler koymuş, hedefler koymuş cumhurbaşkanı olunca da bu hedefleri takip edecek. Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, güçlenmesi için hükümetle el ele çalışacak. Belki hükümeti bazı konularda ikaz edecek, bunda hiç bir zarar yok. çalışan bir hükümet çalışan bir cumhurbaşkanı Türkiye'yi uçurur diye düşünüyorum." CİHAN

Yorumlar