Arınç: Biz sigortayız, sigortayı attırmayın

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 26 Ocak'ta Bursa'da sarfettiği, 'Biz olmazsak siz de olmazsınız' şeklindeki sözlerini savundu.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Biz sigortayız, sigortayı attırmayın

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 26 Ocak'ta Bursa'da sarfettiği, 'Biz olmazsak siz de olmazsınız' şeklindeki sözlerini savundu. Arınç, "Biz, Türkiye'de barışın, kardeşliğini ve hizmetin sigortasıyız. Bu sigortayı attırmayın." diye konuştu.

Arınç, Bursa'da AK Parti Osmangazi ilçe teşkilatı tarafından Merinos Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Vefa Gecesi'ne katıldı. Parti olarak hiçbir zaman kötü işlerin içinde olmadıklarını belirten Arınç, milletin rahat ve huzurlu yaşaması için siyaset yaptıklarını kaydetti.

"AK PARTİ GİDERSE KARANLIK GÜNLERE DÖNERİZ"

AK Parti'nin kazanmasının önemli olduğunu dile getiren Arınç, 26 Ocak'ta Bursa'da yaptığı 'Biz olmazsak siz de olmazsınız' şeklindeki sözlerini savundu. Arınç, şunları ifade etti: "AK Parti'nin kıymetini bilelim dedim. AK Parti giderse, Türkiye'de karanlık günlere döneriz. Mesela maddi açıdan bakarsak, biz Türkiye'yi çok iyi yönetiyoruz. Büyüme hızımız var, milli gelirimiz artıyor. Sanayide, işsizliğin gerilemesinde her kademede ekonomide iyi noktadayız. Herkes işini sürdürmeye çalışıyor. Yatırımlar yapıyoruz. Yüksek hızlı treni Türkiye'ye getiren biziz. Ve çok pahalı bir yatırım. 400 trilyonu 40 kilometre için feda ettik. Eğer bu hükümet giderse yüksek hızlı tiren biter. Bizden sonra gelecek hiçbir hükümet buna devam etmez; çünkü karşılar. Akılları da buna yetmez, o parayı da bulup veremezler. Bildiğim için söylüyorum. AK Parti giderse, gelecek hiçbir hükümet 3 ay bile maaş ödeyemez."

"İCABINDA 50 MİLYAR DOLAR ÇIKARTIRIZ, PARAMIZ VAR"

AK Parti giderse hiçbir hükümetin milli geliri artıramayacağını savunan Arınç, "Doların ateşi artıyor, Merkez Bankası bir saat içinde 3 milyar doları çıkartıp bozduruyor. İcabında 50 milyar dolar çıkartırız. Paramız var. Ama piyasanın kendi şartları içinde bu ateşi söndürmesini bekliyoruz. Biz gidelim her şey tersine döner." dedi. Arınç, kendi hükümetlerinden sonra hiçbir beyaz eşyanın fiyatının da değişmediğini dile getirdi.

"BİZ OLMAZSAK ZORLUKLAR YAŞAR, BELKİ DE OLMAZSINIZ"

Daha önce Bursa'da yaptığı konuşmasının ikinci kısmında cemaat ve cemaatlere hitap ettiğini belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cemaat veya cemaatler sosyal hayatın gerçekleridir. Her insan inanır ya da inanmaz. İnanan herkes ibadet etmeyebilir. Ama dine karşı bir sevgi var. Her türlüsüne gönlümüz razı. Türkiye'de, cemaatler eğer dindar ve dindarlığı yaşamak isteyen insanlarsa, şuna dikkat etmeli; Siz 11 yıldan bu yana yaşadığınız bu güzellikleri geçmişte hiç bulamadınız. Bu hükümet din ve vicdan özgürlüğünün teminatıdır. Biz varsak, her inanç rahatlıkla bu ülkede yaşanabilecektir. Sadece ibadet, kılık kıyafet değil; insanlar düşüncelerini açıklarken bile, hiçbir zorbalıkla bizim dönemimizde karşılaşmadılar. Geçmiş dönemlerde ne büyük haksızlıklar gördük. Siz varsanız biz varız. Ama biz olmazsak siz zorluklar içinde yaşar, hatta olmayabilirsiniz."

"ŞİRK KOŞMAKLA İTHAM ETTİLER"

Bu sözlerinin iki grup tarafından istismar edildiğini savunan Arınç, şunları ifade etti: "Birincisi 'Ne demek, biz sizden önce de vardık, sizden sonra da var olmaya devam edeceğiz' dedi. İslamiyetin zuhurundan bu yana Hz. Peygamberin yolunu takip edenler her devirde olmuştur. Sadece bizim ülkemizde değil. Ama çekilen sıkıntıları biliyorsunuz ve görüyorsunuz. Suriye'de 55 bin fotoğraf, Müslümanlara reva görülen işkencelerin fotoğraflarıdır. Orada Hafız Esad döneminde nasıl Hama'nın bombalandığını siz unutmadınız mı? Kurslara karşı, Kur'an öğretimine karşı herkesin düşmanlık yaptığı Türkiye, kaç yıllar öncesinin Türkiye'sidir? Ben bunu söylemeye çalışıyorum. Bir Müslüman kalmışsa, o Müslüman onun mücadelesini her yerde verecektir. Rahatlık, huzur içinde, daha da çoğalarak, bu işin eğitimini daha rahatlıkla yapmak suretiyle bir cemaat, bir topluluk, bir hizmet hareketi daha çok mutlu olabilir. Biz bunun teminatıyız. Buna yürekten inanın. Biz olmazsak, teminat ortadan kalkar. 11 sene öncesinden başlayarak, geri gittiğimiz zamanlar. Bunları söylüyoruz. Herkes mesajı alıyor. Çok şükür söylediklerimden dolayı yanlış yaptım demiyorum. Bir kısım kendini bilmez adam bizi şirk koşmakla itham ediyor Twitter denilen rezaletin içinde. Biz öyle şeylerle hamdolsun meşgul değiliz. Biz işin dini tarafını, siyasi tarafını söylüyoruz."

"BİZ SİGORTAYIZ, SİGORTAYI ATTIRMAYIN"

"Bizim hükümetimizin kıymetini herkes iyi bilsin." diyen Arınç, "AK Parti giderse, onun gideceği güçlü bir parti ve hükümet var mı? Görebiliyor musunuz? Bugün 3 parti varsa, bunlar birbiriyle anlaşabiliyor mu? CHP kendi içinde kaç parça... MHP'nin gücü ne kadar? Öbürlerini saymaya bile gerek duymuyorum. Biz Türkiye'de barışın, kardeşliğini ve hizmetin sigortasıyız. Bu sigortayı attırmayın. Bu sigorta atarsa ülke karanlıkta kalır. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar