Arınç: Bırakın hırsız demeyi, elinizde bir şey varsa Meclis'e getirin

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 25 yataklı Bursa Keles Devlet Hastanesi açılış törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Bırakın hırsız demeyi, elinizde bir şey varsa Meclis'e getirin

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 25 yataklı Bursa Keles Devlet Hastanesi açılış törenine katıldı. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin muhalefet tarafından fezlekelerin okunması için toplantıya çağrıldığını hatırlatan Arınç, "Neymiş, fezlekeler okunacakmış, ondan sonra da bu fezlekeler konusunda da kavga çıkaracaklarmış. Biz buradayız, orada arkadaşlarımızı var şüphesiz. Biz bakanlar ihtiyaç olduğunda birbirimiz yerine oy kullanabiliyoruz. O yüzden ben Bursa'ya gelmeyi, Keles'e gelmeyi tercih ettim. Onlar orada kavga edecekse, onların işi kavga, bizim işimiz hizmet." dedi.

Muhalefete ellerinde olan bilgiyi Meclis'e sunmalarını tavsiye eden Arınç, "Muhalefete şunu tavsiye ettik biz; bırakın böyle bağırmayı, çağırmaya, hırsız falan demeyi, elinizde bir bildiğiniz varsa, bu montajlara güveniyorsanız o zaman Meclis soruşturması isteyin. 55 kişi imza versin Başbakan ve Bakanlar hakkında Meclis soruşturması açılsın deyin, ne söyleyecekseniz orada söyleyin. Komisyon kurulsun, incelesin, suç bulunursa da hepsini Yüce Divana sevk etsin. Yok biz onu yapmayız diyorlar. Peki siz ne yapacaksınız. Biz bağırıp çağırıp, hakaret edeceğiz, sizi lekeleyeceğiz ve milletin nezdinde de oylarınızı düşüreceğiz. Niyetleri kötü ama Allah onların niyetlerine göre değil, Rabbim sizin samimiyetinize, bizim doğruluğumuza, dürüstlüğümüze, bizim Allah rızası için şu millete yaptığımız hizmetlere bakıyor, heybesinde küfürden başka bir şey olmayanları rezil ediyor, millet yolunda çalışanları da vezir ediyor hamdolsun. Çok şükür." şeklinde konuştu.

Alanda bulunanlardan bazılarının "Dik dur eğilme, millet seninle" şeklinde slogan atması sonrasında ise Arınç, "Zaten dik durduğumuz için kızıyorlar, eğilmediğimiz için kızıyorlar, el etek öpmediğimiz için kızıyorlar, 11 senedir toprağa kök saldığımız için kızıyorlar. Üflediler yıkılmadık, bağırdılar, çağırdılar yıkılmadık, darbeciler, cuntacılar harekete geçti yıkılmadık, partiyi kapatmaya çalıştılar yıkılmadık. Yalan söylediler, içinden bölmeye kalktılar yıkılmadık, şimdi iftira atıyorlar, belden aşağı vuruyorlar, hakaret ediyorlar gene yıkılmayacağız Allah'ın izni ile." dedi.

"Millet ne derse o", diyen Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı; "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, sandık var, gidersin sandığa eğer istemiyorsan oyunu ona göre kullanırsın, sandıkla gelen demokrasilerde sandıkla gider. Demokrasilerde balans ayarı sandıkla olur. Biz bu işi tankla yapacağız diyenlerin hepsi gitti, yerinde yeller esiyor, biz bu işi sandıkla yapacağız diyenler dimdik ayakta. Çok şükür sizinle geldik sizinle gideriz. Başkasının bize fiske vurmasına razı değiliz ama milletimiz bizi döverse sesimizi de çıkarmayız. Yeter ki millet bizi dövsün, yanlışlık yaparsan, haksızlık yaparsak millet bize cezamızı versin, başka bir şey istemiyoruz."

Konuşmaların ardından Vali Münir Karaloğlu, Bülent Arınç'a bir Keles bebeği hediye etti. Daha sonra açılışı yapan Bülent Arınç, ve beraberindekiler hastanede bir süre incelemede bulundu. CİHAN

Yorumlar