Arınç: Benim şahsıma bu zulümler yapılsaydı ben de belki dağa çıkmayı düşünürdüm

Partisinin Van'ın Çaldıran ilçesindeki mitinginine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Benim şahsıma bu zulümler yapılsaydı ben de belki dağa çıkmayı düşünürdüm diye isyan ettiğim günler oldu.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Benim şahsıma bu zulümler yapılsaydı ben de belki dağa çıkmayı düşünürdüm

Partisinin Van'ın Çaldıran ilçesindeki mitinginine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Benim şahsıma bu zulümler yapılsaydı ben de belki dağa çıkmayı düşünürdüm diye isyan ettiğim günler oldu. Çok şükür isyan etmedik. Dağa çıkmadık ve elimize silah almadık." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, öğlen saatlerinde AK Parti'nin Van'ın Çaldıran, Muradiye ve Erçiş ilçelerinde düzenleyeceği mitinglere katılmak için Van'a geldi. İlk olarak Van'ın Çaldıran ilçesinde düzenlenen mitingde konuşan Arınç, Türkiye'de 1.5 yıldan bu yana silahların sustuğunu belirterek, terörün bitmesini, silahların susmasını artık cenazelerin gelmemesini, ülkede Kürdü, Türkü ile dostça yaşamasını istediklerini anlattı.

Çözüm sürecini en çok destekleyenlerden birinin kendisinin olduğunu dile getiren Arınç, "Kürt kardeşlerimizin kahramanlığını, topraklar üzerindeki varlığını takdir eden bir insanım. Beni çok suçladılar. Beni suçlayanlar, Kürtlerin varlığını inkar edenler de alay ediyorlardı. Reddediyorlardı. İnkar ediyorlardı. Hayır Kürt yoktur, onlar şunlardır diye hikaye uyduruyorlardı. Meclis kürsüsüne çıktım bu topraklar üzeninde 20 yıldır değil 1000 yıldır Kürt var. Asil, vatanperver dindar insanlardır dedim. 1980'lerden sonra Diyarbakır Cezaevi'nde zulümler yapılırken, Kürtçe konuşmak yasaklanırken, her şeyini kaybetmiş insanlar eğer çıkıp dağa kaçmışlarsa, intikam almak istiyorlarsa onları da anlamamız gerekir. Benim şahsıma bu zulümler yapılsaydı ben de belki dağa çıkmayı düşünürdüm diye isyan ettiğim günler oldu. Çok şükür isyan etmedik. dağa çıkmadık ve elimize silah almadık." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar